Julien Ngoy 48ste Belg in Premier League

Belg nummer 48 in de Premier League. Jong talent Julien Ngoy (19) mocht zaterdag op Arsenal in het slot zijn debuut vieren bij Stoke City. De speler was in de wolken: bij zijn derde selectie mocht hij eindelijk invallen.

Ngoy, een Brusselaar met Congolese roots, speelt al sinds zijn zestiende in Engeland. Hij is een talent uit de Brusselse academie van Seth Nkandu. Ngoy doorliep tot zijn veertiende de jeugdreeksen van Anderlecht en trok erna naar Club Brugge. Engelse clubs ontdekten de (flank-)aanvaller tijdens een interland met de U16. Het 'wonderkind' werd onder andere aan Barcelona, Man City, Arsenal, Tottenham en Chelsea gelinkt, maar kwam uiteindelijk bij Stoke terecht. Daar maakte hij geleidelijk zijn opgang richting eerste ploeg. Samen met landgenoot Thibaud Verlinden (17) wordt hij er hoog ingeschat.

Ngoy is niet de jongste Belgische debutant in de Engelse topklasse. Dat blijft Romelu Lukaku, die op zijn 18de en 3 maanden zijn eerste match speelde voor Chelsea in 2011.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00