Juan Carlos Garrido nieuwe trainer Betis Sevilla

BELGA
Juan Carlos Garrido is de nieuwe trainer van Betis Sevilla. Dat bevestigde de Spaanse eersteklasser vanavond op zijn website. Garrido, tot september bij Club Brugge aan de slag, volgt de maandag ontslagen Pepe Mel op bij de hekkensluiter in de Primera Division.

De 50-jarige Mel, in zijn vrije tijd een romanschrijver, had Betis onder zijn hoede sinds de zomer van 2010, toen de club nog in tweede klasse speelde. Hij dwong meteen de promotie naar de Primera Division af en leidde zijn team vorig seizoen naar Europees voetbal. Na twee zeges en twee gelijke spelen is Betis één speeldag van het einde ook al zeker van een plaats in de zestiende finales van de Europa League. In de eigen competitie loopt het heel wat minder goed. Uit vijftien wedstrijden werden slechts tien punten gepuurd. Een 2-2 gelijkspel tegen degradatieconcurrent Rayo Vallecano deed Mel zondag de das om.

Garrido, 44 jaar, werd op 19 september ontslagen bij Club Brugge, waar hij in november 2012 Georges Leekens opgevolgd had. In Spanje was Garrido in het seizoen 2010-2011 al trainer van Villarreal.

José Mel.
EPA José Mel.