Jovetic ruilt Manchester City voor Inter Milaan

AP
Inter Milaan heeft zich versterkt met de Montenegrijnse international Stevan Jovetic. Dat maakte de Italiaanse topclub vandaag bekend via zijn clubsite. De 25-jarige spits verlaat Manchester City en ligt tot medio 2019 vast bij Internazionale.

"We zijn blij dat we de komst van Jovetic kunnen aankondigen. Dit is een belangrijke speler voor ons team, die nog meer dynamiek zal toevoegen aan onze aanval. Onze coach Roberto Mancini zal het beste uit hem te krijgen", aldus voorzitter Erick Thohir.

Jovetic kende zijn jeugdopleiding bij de Servische clubs Mladost Podgorica en Partizan Belgrado, waar hij het schopte tot in de A-kern. Het Italiaanse Fiorentina trok hem in 2008 aan en vijf jaar later meldde de Engelse grootmacht Manchester City zich voor Jovetic. Daar kon hij zich de afgelopen twee jaar nooit helemaal doorzetten.

Behalve Jovetic laat Manchester City ook het Ghanese talent Thomas Agyepong gaan. De 19-jarige flankaanvaller moet het komende seizoen ervaring opdoen in de Eredivisie bij FC Twente.