Jose Mourinho weigert return Madrid, maar wie wordt wel nieuwe Real-coach?

Zinedine Zidane: de nieuwe Pep Guardiola of Luis Enrique van Real Madrid?
PHOTO_NEWS Zinedine Zidane: de nieuwe Pep Guardiola of Luis Enrique van Real Madrid?

De kans dat Carlo Ancelotti na een trofeeloos seizoen ook volgend jaar hoofdtrainer is in het Bernabeu, is quasi onbestaande. Zelf zegt 'Carlito' dat een derde seizoen Real nog tot de mogelijkheden behoort, maar achter de schermen heeft voorzitter Florentino Perez zijn lijstje met vervangers klaar. Nummer één daarop: Jose Mourinho, de Portugees die in 2013 de Spaanse hoofdstad na drie jaar de rug toekeerde om weer naar Chelsea te trekken. Perez zou de vraag recent direct aan Jose gesteld hebben. Zijn antwoord: neen. De Portugees wil duidelijk nog een vervolg breien aan zijn tweede hoofdstuk bij de 'Blues'.

Nog op de shortlist van Perez, volgens verschillende bronnen dicht bij 'Los Blancos': Rafa Benitez (Napoli), Julen Lopetegui (Porto) en Jurgen Klopp (snel ex-Borussia Dortmund). Net als met Mourinho zou er ook met hen al gesproken zijn. Binnen het bestuur zou er echter geen consensus bestaan, al draagt Benitez voor sommigen de voorkeur weg terwijl Lopetegui meer als een trainer voor de toekomst beschouwd wordt.

Rafa Benitez, Jose Mourinho, Julen Lopetegui en Jurgen Klopp.
epa/afp/photonews Rafa Benitez, Jose Mourinho, Julen Lopetegui en Jurgen Klopp.

Wie wordt het dan wel? Het heeft er alle waarschijnlijkheid naar dat Real Madrid het voorbeeld van Barcelona volgt: het aanstellen van een clublegende, een jonge coach die zijn strepen al verdiend heeft bij de beloften. Zinedine Zidane dus, in de hoop dat hij in de voetsporen treedt van Pep Guardiola of Luis Enrique.