José Mourinho krijgt jobaanbod uit onverwachte hoek

AP
José Mourinho krijgt een jobaanbieding uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Indonesië, het nummer 185 op de FIFA-ranking, wil de Portugees binnenhalen als bondscoach. Mourinho zit al sinds zijn ontslag bij Chelsea in december van vorig jaar zonder job.

Het idee om Mourinho baas te maken van de Indonesische nationale elf, komt uit politieke hoek. Minister van Sport Imam Nahrawi besprak de mogelijke aanwerving van Mourinho met president Joko Widodo. "We willen het Indonesische voetbal nieuw leven inblazen", aldus Nahrawi. "Mourinho als bondscoach is daarbij een optie. Met hem aan het roer hopen we dat het moreel van de spelers de hoogte inschiet. Het zal echter niet makkelijk worden om hem te strikken."

De kans dat Mourinho op het voorstel van de voetbaldwerg ingaat is miniem, temeer daar Indonesië op dit moment gebukt gaat onder een FIFA-schorsing en daardoor niet mag deelnemen aan de kwalificaties voor het WK 2018. De Wereldvoetbalbond strafte het Aziatische land wegens bemoeienissen van de regering in de nationale competitie.

Mourinho liet vorige maand nog optekenen dat hij verwacht dat hij bij het begin van volgend seizoen weer aan de slag is. "Ik sta open voor elke club en voor elk nationaal team", aldus de 53-jarige Portugees. "Maar om eerlijk te zijn verkies ik om te werken bij een club. Ik ga er nog even over nadenken wat het beste is voor mijn carrière."

Mourinho wordt al een tijdje getipt als opvolger van Louis van Gaal bij Manchester United.