Jeugdmatch tussen Ajax en Feyenoord gestaakt nadat “familieleden spelers belaagd worden”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De kampioenswedstrijd tussen Feyenoord en Ajax bij de U19 werd vanmiddag definitief gestaakt. Op het twitteraccount van Feyenoord wordt gemeld dat beide ploegen op jeugdcomplex De Toekomst in Amsterdam naar binnen zijn gegaan ‘nadat er onrust ontstond op de tribune’.

Volgens toeschouwers werden de familieleden van Feyenoordspelers tijdens de mini-klassieker belaagd. Dirk Kuyt, die de spelers van Feyenoord onder zijn hoede heeft, kwam tussenbeide om de boel te kalmeren. De stand op dat moment was 0-0. Voldoende voor de Rotterdamse club om het kampioenschap binnen te halen. 

Feyenoord-supporters waren niet welkom bij de wedstrijd. Net als de ‘grote’ klassieker werd de mini-klassieker zonder bezoekend publiek gespeeld. “In overleg met Ajax en de Amsterdamse autoriteiten is besloten dat de wedstrijd uitsluitend bezocht kan worden door familieleden van selectieleden en genodigden van Feyenoord. Het is voor supporters niet mogelijk om de wedstrijd op De Toekomst te bezoeken’’, scheef Feyenoord eerder op haar website.

Er is nog geen besluit genomen over het al dan niet toelaten van uitpubliek komend seizoen in de Kuip en de Johan Cruijff ArenA. De burgemeesters willen een plan van clubs en supportersverenigingen, waarin ze aantonen dat de relaties zijn verbeterd. Ook moeten ze uitleggen hoe de politie-inzet volgens hen tot een minimum kan worden beperkt.

Sven DriesenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.