Jelle Vossen na hattrick: "Hopelijk nu bevrijd"

Een foto die is geplaatst door null (@vossenjelle) op

De nul is weg voor Jelle Vossen. Na 236 dagen zonder doelpunt, zijn langste periode zonder, scoorde de spits vandaag meteen een hattrick voor Middlesbrough (0-4 winst tegen Millwall). "Hopelijk ben ik nu bevrijd", zegt de Limburger.

Vossen (25) zag eerst nog een doelpunt van de lijn geveegd, maar trok daarna alle registers open. Hij had op 'The Den' slechts tweeëntwintig minuten nodig om zijn eerste hattrick in het shirt van zijn nieuwe club te vervolledigen. Na een aarzelende start bij de Noord-Engelse tweedeklasser, hij zat regelmatig op de bank, lijkt hij eindelijk vertrokken. Na de pauze deed Vossen er geen vierde meer bij. Een kwartier voor tijd kreeg hij zijn applausvervanging. "Dit was een briljante avond", zei de aanvaller na de wedstrijd. 

Nooit getwijfeld
Vossen, die gehuurd wordt van Genk, stond lang droog, maar bleef wel in zichzelf geloven. "Toen die bal in het begin op de lijn werd gered, dacht ik bij mezelf: 'Oh nee, asjeblieft, niet opnieuw.' Maar daarna kreeg ik er drie in de plaats. Ik ben dus erg gelukkig. Ik moet ook de jongens en de staf bedanken. Ondanks het feit dat de goals uitbleven, zijn ze me vertrouwen blijven geven. En dat is het belangrijkste voor een spits. Ik wist dat als ik er eentje zou scoren, de rest wel zou volgen. Hopelijk kan ik de komende weken hetzelfde doen. Hoe langer een goal uitblijft, hoe moeilijk het wordt, maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Met een beetje geluk had ik er al 7-8 kunnen maken. Hopelijk ben ik nu bevrijd." Voor Vossen is het de tweede hattrick uit zijn carrière. Zijn eerste lukte hij op 2 december 2012, op Lokeren. De Limburger had deze drie voor het laatst gescoord tegen Standard, op 13 april.

De drie treffers op een rijtje:
Bekijk hier de 0-1 van Vossen
Bekijk hier de 0-3 van Vossen
Bekijk hier de 0-4 van Vossen

Hij moest er even op wachten, maar de kop is er intussen af voor Jelle Vossen bij Middlesbrough.
PHOTO_NEWS Hij moest er even op wachten, maar de kop is er intussen af voor Jelle Vossen bij Middlesbrough.