Januzaj duikt weg en zoekt beschutting op de grond tijdens aanval op spelersbus

West Ham United heeft de gebeurtenissen van gisteravond voor aanvang van het competitieduel tegen Manchester United streng veroordeeld. Supporters van de Hammers bekogelden de spelersbus van United en richtten flink wat schade aan. De club wil de verantwoordelijken identificeren en hen levenslang uit het stadion bannen. Het ging er trouwens behoorlijk hevig aan toe. Op bovenstaand filmpje is te zien hoe onder meer Adnan Januzaj wegduikt en op de grond beschutting zoekt.

Bij het stadion hadden zich gisteravond duizenden fans van de thuisclub voor de poorten verzameld. De aanhangers wilden de laatste thuiswedstrijd van West Ham in Upton Park - na 112 jaar - van dichtbij meemaken. Veel fans hadden echter geen ticket weten te bemachtigen en bleven daardoor in de straten rondom het complex hangen. Toen de spelersbus van de Mancunians aankwam, werd die bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk en sneuvelden er enkele ruiten.

Levenslange schorsing
"99 procent van onze fans gedroeg zich voorbeeldig. Sommige supporters buiten de Boleyn Ground hebben zich echter misdragen toen de spelersbus van Manchester United beschadigd werd", aldus West Ham op de clubwebsite. "Dat was onaanvaardbaar, we gaan met de politie samenwerken om de verantwoordelijken te identificeren en hen een levenslange schorsing op te leggen."

Ook de Engelse Voetbalbond (FA) opent een onderzoek naar de gebeurtenissen. De wedstrijd zelf werd overigens gewonnen door West Ham (3-2).

AP
Photo News
Photo News
AFP
AP