Jan Vertonghen officieel voorgesteld bij Benfica: “Axel Witsel zei me dat het hier geweldig was”

Jan Vertonghen tekent voor drie seizoenen.
Benfica Jan Vertonghen tekent voor drie seizoenen.
Jan Vertonghen (33) is een speler van Benfica. De Rode Duivel tekende vrijdag een contract voor drie jaar, tot 2023. Vertonghen werd er ook meteen voorgesteld en krijgt z'n vertrouwde rugnummer vijf. “Ik wil hier trofeeën winnen”, liet hij optekenen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik kom naar hier om prijzen te pakken. Ik wil hier kampioen worden”, zei Vertonghen. “Ik heb met Axel (Witsel) gebeld, hij zei me dat het een geweldige club met geweldige supporters was. Hij heeft tot nu toe zeker niet gelogen.” Op z’n 33ste kiest Vertonghen voor zekerheid: “Ik hou van stabiliteit en continuïteit. Dat is wat Benfica me kon bieden, en dat was heel belangrijk. Ik voelde hier echt het vertrouwen, ik wil dat nu terugbetalen met goed spel en trofeeën.”

“Benfica is een club van het volk”, ging Vertonghen verder. “De club strijdt in hun land en in Europa voor de prijzen. Ik kan niet wachten om het stadion vol supporters te zien. Ook Axel zei het dat het ongelooflijk is om voor alle fans te kunnen spelen. Ik hoop dat snel te kunnen doen”, aldus Vertonghen.

Hij is sinds gisteren, samen met zijn makelaars van A Group Tom De Mul en Yama Sharifi, in Lissabon om de laatste punten en komma’s in het contract te zetten. Hieronder loopt de Rode Duivel met z’n zoontje op z’n arm. 

Vertonghen vandaag in Lissabon.
A Group Vertonghen vandaag in Lissabon.

Ambitie

Doelman Mile Svilar krijgt er komend seizoen dus een landgenoot bij. Jan Vertonghen legde gisteren al een deel van z’n medische tests bij Benfica af. Hij vertrok transfervrij van Tottenham. Vertonghen genoot interesse uit Italiën en Spanje, maar koos toch voor Benfica. Het is een echte traditieclub, en Vertonghen treedt er ook in de voetsporen van Michel Preud’homme, Axel Witsel en Mehdi Carcela.

In Lissabon kan Vertonghen sportief ambitieus blijven. Benfica verloor dit seizoen de titel aan Porto, en wil dat komend seizoen vermijden. Het haalt dan ook hard uit op de transfermarkt. Voorlopig gonst het van de geruchten rond Edinson Cavani. Eerder versterkte Benfica zich al met Pedrinho, Helton Leite, Gilberto en Everton. Benfica start ook in de derde voorronde van de Champions League.

Vertonghen tekent voor drie jaar in Lissabon. Portugese bronnen becijferen z'n loon op 2,5 miljoen euro per jaar. Hij zou ook heel wat tekengeld ontvangen. Een Portugese goed geïnformeerde voetbalcommentator sprak over een som van 5 miljoen euro, volgens andere bronnen zou het nog meer bedragen.

Lees ook: 

De ambities, de centen, de stad: waarom Benfica een logische stap is voor Vertonghen

Het decor voor de voorstelling van Vertonghen.
Benfica. Het decor voor de voorstelling van Vertonghen.
Vertonghen vandaag in Lissabon.
A Group Vertonghen vandaag in Lissabon.
Vertonghen gisteren in Lissabon voor zijn medische tests.
Sic Noticias Vertonghen gisteren in Lissabon voor zijn medische tests.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivan Smissen

    Zo geweldig vond Witsel het blijkbaar toch niet want al na 1 seizoen verkoos hij de roebels van Zenit...