Jan Mulder: "Brazilië bezit Neymar en Coutinho. Frankrijk Mbappé en Griezmann. Argentinië Messi en Di Maria. Ruilen voor Eden en Kevin? No way"

Photo News

Zaterdagmiddag. Eden Hazard speelt zó goed, dat de Engelse pers de overtreffende trap van magistraal niet meer vindt. Men berust in de superioriteit van de super-Belg. Analist Shearer: "We mogen blij zijn dat we op het WK pas in de derde wedstrijd tegen ze moeten. Hopen dat we dan al gekwalificeerd zijn."

Zondag. Manchester City-West Ham United. Voor de rust is City dramatisch. De Engelsen veren iets op: De Bruyne struikelt over de bal, raakt ‘m kwijt of geeft een slechte pass. De rest van ‘het beste team ter wereld’ is ook onherkenbaar. West Ham komt met 0-1 voor. Na de rust wordt het spel niet veel beter, maar de gelijkmaker rommelt er op de een of andere manier in. De Bruyne blijft de Engelsen maar minder verbluffen dan hij normaal doet. Komt de 83ste minuut.

Van Kevins voet vertrekt een pass, een wereldbal die zeilt door de lucht, een oogverblindend traag ding dat ergens daalt op een plek waarvan geen mens in het stadion had opgemerkt dat ie vrij was: Silva scoort met een halve omhaal en City wint. De Engelsen, commentatoren en fans, zij stapelen de superlatieven weer op en bezingen Kevin De Bruyne lyrisch en eindeloos, berustend in de wetenschap dat van de Belgische supersterren in Rusland niet te winnen valt.

Brazilië bezit Neymar en Coutinho. Frankrijk Mbappé en Griezmann. Duitsland Özil en Kroos. Argentinië Messi en Di Maria. Spanje Iniesta en Isco.

Ruilen voor Eden en Kevin?

No way. 

Jan Mulder.
Koen Van Buggenhout Jan Mulder.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Probleem ? :. Ja we hebben individueel heel grote spelers maar jammer genoeg Geen " PLOEG ".

 • Gino Denil

  Als je zelf geen doelpunt kunt maken met zo veel talent dan ben je het ook niet waard om de WK titel te krijgen. En dan ga je er uit met een afgeweken pass tegen Argentinië. Duitsland maakt altijd wel de nodige doelpunten. Maar zij kennen dan ook iets van dynamisch bewegingsvoetbal in het strafschopgebied van de tegenstander. Wij zijn al blij als er voldoende volk opduikt in dat strafschopgebied.

 • Jan Boden

  En op het einde winnen de Duitsers.

 • David Lievens

  Volgens mij gingen we er op het wk14 uit nadat een afgeweken pass goed viel voor de Argentijnen, daarna alles dichtgemetseld. Vervolgens op het ek16 eruit nadat we twee vaste pionen achteraan kwijt waren. Dat waren de details.

 • Gino Denil

  Het zegt alles. Er zijn nog minstens 5 andere landen die favoriet zijn voor de WK titel. Het zullen niet de twee sterspelers zijn die het verschil maken. Maar de rest van de ploeg. Vooral de stevigheid van de verdediging en de ploeg als geheel.