Jackpot voor Charleroi: Osimhen op weg naar Napoli voor recordbedrag, Carolo’s hopen op 10 miljoen

Photo News
Sporting Charleroi wrijft zich in de handen. Bestuurder Mehdi Bayat rekent zich rijk. Vandaag vliegt ex-spits Victor Osimhen (21) met zijn zaakwaarnemer naar Napels voor contractonderhandelingen. Bij zijn overgang naar Lille bedong Charleroi een percentage van 15 procent op de meerwaarde. De Carolo’s hopen op minstens 10 miljoen euro.

Napoli en Lille zijn er nog niet uit, maar de Italiaanse club versnelt. Victor Osimhen, een jaar geleden topschutter in de Jupiler Pro League, moet de spitspartner van Dries Mertens worden. Vandaag staan er in Napels gesprekken op het programma tussen speler, zijn zaakwaarnemers en de club. Osimhen wil eerst de stad zien voor hij zijn jawoord geeft.

Lille verwacht dat Osimhen straks minstens 80 miljoen euro oplevert, inclusief bonussen. Bij Charleroi hopen ze mee. De Waalse club verkocht de Nigeriaan vorige zomer voor ongeveer 12 miljoen euro (zonder bonussen), maar bedong toen een percentage op de meerwaarde. Bij een transfer heeft Charleroi recht op minstens 15 procent. Er komt ongeveer 10 miljoen extra in kas, weliswaar gespreid in schijven.

Charleroi kocht Osimhen vorig jaar voor slechts voor 3,5 miljoen euro van Wolfsburg na een succesvolle huur. Alles samen zou hij nu meer dan 20 miljoen kunnen opbrengen. Een droomoperatie voor Mehdi Bayat.

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.