Ivan Leko heeft nieuwe job: assistent bij Griekse PAOK

PHOTO_NEWS
Na zijn ontslag als trainer van OH Leuven eind november van vorig jaar was het een poosje stil rond Ivan Leko, maar de intussen 37-jarige ex-speler van Club Brugge, Beerschot en Lokeren kan opnieuw aan de slag. De voormalige creatieve middenvelder met de fluwelen traptechniek wordt bij het Griekse PAOK Saloniki assistent van zijn landgenoot Igor Tudor. Leko toont zich meteen brandend ambitieus: "We willen de titel pakken."

Voor het jeugdproduct van Hajduk Split is het een unieke kans om na zijn relatief korte passage bij OH Leuven - dat hij niet kon behoeden voor degradatie uit de Jupiler Pro League - een brok ervaring op te doen. Leko werd nog even genoemd als opvolger van Guido Brepoels bij Waasland-Beveren, maar uiteindelijk kwam Stijn Vreven uit de bus. "Er waren wel enkele contacten met Belgische clubs, maar zonder een Pro License-diploma kon ik nergens als hoofdtrainer aan de bak."

Martens onder zijn hoede
Flamboyant als hij is - een echte Balkanboy - steekt de 13-voudige Kroatische international zijn ambitie niet onder stoelen of banken: "De club heeft enkele mindere jaren achter de rug, maar de voorzitter heeft grote plannen. Olympiakos is de grootste club in Griekenland, maar het is de bedoeling om daar verandering in te brengen en de titel te pakken." Bij de wit-zwarten uit Thessaloniki komt Leko onze landgenoot Maarten Martens tegen, terug na een uitleenbeurt aan Cercle Brugge.

Facebook Ivan Leko