Italiaanse sportkrant reageert met (opvallende) frontpagina op kritiek na ‘Black Friday’-cover

 Links: de cover van gisteren, rechts: de cover van vandaag.
rv Links: de cover van gisteren, rechts: de cover van vandaag.
De Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport kreeg gisteren heel wat kritiek, nadat de voorpagina met Romelu Lukaku en Chris Smalling de kop ‘Black Friday’ meekreeg. De krant reageerde vandaag op de controverse , met opnieuw een opvallende frontpagina.

“Racistisch tegenover wie? Dit is het lynchen van een krant die een eeuw lang vrijheid en gelijkheid heeft verdedigd.” Een duidelijke cover. De Corriere dello Sport is met andere woorden niet te spreken over de beschuldigingen van racisme (zie frontpagina hieronder).

Romelu Lukaku reageerde gisteren nog via de sociale media op de uitschuiver van de krant. “In plaats van te focussen op de wedstrijd tussen de twee ploegen (Inter neemt het vanavond op tegen AS Roma, red.) komt Corriere dello Sport met de domste titel die ik ooit in m’n voetbalcarrière heb gezien.” 

De Corriere benadrukte eerder dat het de bedoeling was “de fantastische weelde in diversiteit” in het voetbal in de verf te zetten. “Met ‘Black Friday’, voor zij die het willen en kunnen begrijpen, willen we enkel de diversiteit in de sport loven. Het is een onschuldig bedoeld artikel, perfect onderbouwd door de auteur ervan. Het is enkel giftig gemaakt door zij die gif in zich hebben.”

Het regent de voorbije weken schandalen in Italië omtrent racisme. Lukaku kreeg in het begin van het seizoen al eens oerwoudgeluiden naar het hoofd geslingerd in Cagliari. Vorige week stelde hij ook in de Tsjechische hoofdstad Praag, in de Champions League op bezoek bij het plaatselijke Slavia, racistisch te zijn bejegend. Naast Lukaku werden ook onder meer Kalidou Koulibaly (ex-Genk, nu Napoli) en Mario Balotelli (Brescia) al het slachtoffer van racisme in voetbalstadions.

Romelu Lukaku (Inter) en Chris Smalling (AS Roma) kruisen vanavond de degens in de Serie A.
AP Romelu Lukaku (Inter) en Chris Smalling (AS Roma) kruisen vanavond de degens in de Serie A.24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • benny vandersanden

  Waarom dat vermeende racisme zo weggehoond wordt? Omdat racisme eeuwig en altijd eenzijdig voorgesteld wordt. Alsof het iets is waar uitsluitend blanken zich schuldig aan maken. Of je komt het probleem over de hele lijn onder ogen ofwel MOET er mee gelachen worden als het weer maar eens politiek misbruikt wordt. Welke Blanke jongeman of jongedame kan alleen en zorgeloos kuieren door Schaarbeek, Molenbeek,.. Een fait divers?

 • marijke boulet

  Iedereen met een kleurtje is snel op zijn teentjes getrapt , ziet en hoort overal racisme. Is een gedrag dat men de laatste jaren meer en meer ziet , iedere zin/woord wordt geanalyseerd en alles wordt dan nog eens opgeklopt door de media en mensen die hun in hun redenering volgen

 • John Lachens

  Racisme een hype? Dagelijks wordt racisme zichtbaarder en zichtbaarder. Dat moet stoppen.

 • Caesar Lask

  Rasicme is geen hype, gekleurde mensen worden dagelijks beschimpt, al zijn het voor sommige mensen onschuldige mopjes. Donkere mensen worden als minder bezien en als ze er iets van zeggen dan zijn zij diegene met een probleem.De koloniale mentaliteit, suprematie heerst nog altijd bij de blanken.

 • maarten mouton

  Dan nog doen alsof ge niks verkeerds hebt gedaan. Sommigen moeten dringen hun waarden en normen eens herbekijken en terug fatsoenlijk opgevoed worden. Triestige wereld aan het worden.