Italiaan Balzaretti stopt vanwege blessureleed

EPA
De Italiaanse verdediger Federico Balzaretti heeft zijn profloopbaan met onmiddellijke ingang beëindigd. De 33-jarige linksback van AS Roma heeft te veel last van blessures, meldde hij vandaag op een persconferentie. Balzaretti droeg zestien keer de kleuren van de Italiaanse nationale ploeg en speelde met de Squadra Azzurri de verloren finale op het EK van 2012.

Een heupblessure dwingt Balzaretti er nu toe zijn schoenen aan de haak te hangen. "Ik stop met voetballen. Mijn heupblessure raakt maar niet opgelost. Het was een moeilijke beslissing, maar ik kan op dit moment niet spelen op de manier zoals ik dat zou willen, aan honderd procent. Vorig jaar zei ik nog dat ik nog één keer terug het veld op wou en dat is mij gelukt. Ik heb nog negentig minuten kunnen spelen voor Roma. Ik wil iedereen bij de club bedanken om mijn laatste droom mogelijk te maken. Ik ben blij dat ik de laatste maanden van het seizoen met deze groep kon doorbrengen en dat we de tweede plaats hebben kunnen vasthouden", zei Balzaretti op de persconferentie. De Turijner zal bij Roma betrokken blijven. Hij krijgt een functie buiten de lijnen.

De verdediger is een jeugdproduct van Torino. Dat leende hem de eerste drie seizoenen van zijn profcarrière uit aan Varese (Serie C) en Siena (Serie B). Nadien brak Balzaretti door bij Torino en speelde er drie seizoenen vast in de basis. In 2005 trok de linksachter de deur achter zich dicht bij Torino en maakte een ophefmakende transfer naar stadsgenoot Juventus. Met de 'Bianconeri' won hij de landstitel, maar Juventus zakte door fraude naar de Serie B. Balzaretti ging mee naar de tweede klasse en hielp mee aan de nieuwe promotie. Na passages bij Fiorentina en Palermo belandde Balzaretti in 2012 bij AS Roma waar hij nu zijn carrière beëindigt.