Israëlische topclub wijzigt naam naar 'Beitar Trump Jeruzalem' na "moedige beslissing" van Amerikaanse president

rv
Net op het moment dat Jeruzalem zich voorbereidt op de inwijding van zijn nieuwe Amerikaanse ambassade, maakt de beste voetbalclub van de stad bekend dat het haar naam zal aanpassen ter ere van Donald Trump. 

Vorig jaar in december deed Trump de internationale gemeenschap nog steigeren door Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, terwijl de Palestijnen van Oost-Jeruzalem de hoofdstad willen maken van de Palestijnse staat.

Op de officiële Facebookpagina van de club luidt een statement als volgt: "70 jaar lang heeft Jeruzalem gewacht op internationale erkenning, tot Donald Trump met één moedige beslissing Jeruzalem erkent als de eeuwige hoofdstad van Israël. President Trump toont moed en echte liefde voor de Israëli's en hun hoofdstad, waarna nu ook andere landen zijn voorbeeld volgen om Jeruzalem haar rechtmatige status te geven. Daarom heeft de voorzitter, eigenaar Eli Tabib en de ceo Eli Ohana (gewezen aanvaller van het KV Mechelen dat de Europacup II in Straatsburg 1988 won, nvdr) beslist de naam van de club te wijzigen naar de Amerikaanse president die geschiedenis geschreven heeft: Beitar Trump Jeruzalem." Het is niet duidelijk of het ook om een definitieve wijziging van de clubnaam gaat.

Beitar, dat zes landstitels in Israël op haar naam heeft, staat momenteel tweede in de Israëlische Premier League. De club staat bekend om haar extreemrechtse aanhang en heeft in haar geschiedenis nog nooit een Arabische voetballer gecontracteerd. Toen het in 2013 toch eens twee Tsjetsjeense moslims vastlegde, werd dat paar uitgescholden en letterlijk uitgespuwd door de fans. Waarna de supporters ook het clublokaal in brand staken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny braun

  chapeau!!!!

 • eric debanne

  Te gek voor woorden ! 2 bandieten landen samen

 • Bernaerts Diane

  Die hebben elkaar echt perfect gevonden: een racistische, extreemrechtse club en Trump! Hij zal fier zijn! En dan ook nog een Trump-plein en een Trump-metrostaton in Jeruzalem.... en binnenkort Jeruzalem omgedoopt in Trumpcity?

 • Ed Toer

  Zo moedig is hem niet een hoop dode op zijn naam zit de zot in zijn hok

 • MICHELINE GEVERS

  Van kwaad naar erger. Zo komt er nooit vrede in Israel