Invaller Fellaini kopt United naar mooie uitgangspositie in League Cup (en knuffelt daarna Mourinho bijna dood)

Manchester United heeft vanavond een stevige optie genomen op de finale van de League Cup (EFL Cup). In eigen huis was Hull City in de heenmatch van de halve finale een maatje te klein, 2-0. Marouane Fellaini mocht na 79 minuten invallen nadat Juan Mata de thuisploeg iets voor het uur op voorsprong had gebracht. De Rode Duivel bedankte meteen met een kopbaldoelpunt (waarna hij Mourinho in de armen vloog) en zorgde voor de 2-0 eindstand. Binnen twee weken volgt de return.

Fellaini mocht afgelopen zaterdag in de eenvoudige 4-0 zege tegen Reading (FA Cup) nog eens negentig minuten volmaken, maar moest vandaag in de EFL Cup toekijken vanaf de zijlijn. In vergelijking met die partij stonden overigens maar vier dezelfde namen aan de aftrap tegen Hull City: Smalling, Rooney, Mata en Rashford.

De rode lantaarn in de Premier League had weinig in de pap te brokken op Old Trafford, maar zoals wel vaker duurde het lang vooraleer United een gaatje kon vinden. In minuut 56 was het uiteindelijk Mata die de ban wist te breken. Hij duwde aan de tweede paal een kopbal van Mkhitaryan tegen de touwen.

United controleerde en Mourinho gunde Fellaini nog een dikke tien minuten speeltijd. De Rode Duivel bewees meteen zijn nut en verdubbelde in de slotfase de score, zijn eerste treffer sinds 23 april 2016 (in de FA Cup tegen Everton, 1-2). 'Big Fella' kopte een voorzet van Darmian fraai (achteruitvallend) over doelman Jakupovic in doel waarna hij de Portugese coach bijna dood knuffelde. Een mogelijke cruciale treffer die de Mancunians een mooie uitgangspositie bezorgt. Op 26 januari volgt de return.

AFP
Getty Images
AFP
AFP
Getty Images
AFP
AP
REUTERS
Photo News