Inter praat met Manchester United over Romelu Lukaku

EPA
De onderhandelingen worden opgestart. Inters sportief directeur Piero Ausilio reisde naar Londen voor de eerste gesprekken met Manchester United over Romelu Lukaku.

Het jawoord van de Rode Duivel (26) heeft de Italiaanse club, zijn werkgever overtuigen is minder simpel. Inter denkt aan huursom van 10 miljoen euro met verplichte optie tot aankoop in 2021 voor 60 miljoen euro, betaalbaar in twee schuiven. United wil minstens 85 miljoen. Meteen te betalen. Inter kan dat niet. Ze zitten gebonden aan strikte budgetten indien het de overbodige Radja Nainggolan en Mauro Icardi niet elders kan slijten.

Binnen het kamp-Lukaku geloven ze niet dat het initiële voorstel de Engelse topclub zal overtuigen, maar het is het proberen waard. Lukaku is nog altijd het toptarget van Intercoach Antonio Conte. Zelf heeft Lukaku ook zijn zinnen gezet op een verhuis naar de Serie A. Hij weet dat hij straks geen eerste keus meer zal zijn bij United onder Ole Gunnar Solskjaer. 

De voorbije dagen had de spits opnieuw een gesprek met zijn coach, die benadrukte dat hij dit seizoen voldoende kansen zal krijgen als hij blijft. United wil hem enkel verkopen tegen de juiste prijs, de 85 miljoen die het in 2017 aan Everton betaalde. Lukaku wil absoluut vertrekken.

Action Images via Reuters

Momenteel verblijft Lukaku met United in Australië - binnen 10 dagen oefenen ze in China ... tegen Inter. Tegen dan hoopt Lukaku bij zijn nieuwe club te spelen. Op de tweede trainingsdag bij United liet de speler in de sprinttesten de op een na snelste tijd noteren: 36 km/u. 

Alderweireld hervat bij Spurs

Toby Alderweireld (30) meldt zich daarnaast vandaag gewoon aan bij Tottenham voor de start van de voorbereiding. Clubs hebben nog twee weken de tijd om de opstapclausule van 27 miljoen euro in zijn contract te betalen - daarna is ze niet meer geldig. Voorlopig heeft er zich nog niemand gemeld. 

In Italië proberen agenten onderhandelingen met AS Roma op te starten, maar dat binnen de club vrezen ze dat de verdediger te duur uit zal vallen. Ze bekijken ook andere opties, waaronder Nicolas Nkoulou (Torino) en Gianluca Mancini (Atalanta), want budgettair kunnen de Romeinen zich weinig veroorloven. Stiekem hopen ze dat Spurs Alderweireld aan een lagere prijs zullen laten gaan, maar dat is zonder voorzitter Daniel Levy gerekend. Het is bovendien wachten op een formeel voorstel. Als Roma niet toehapt, bestaat de kans dat Alderweireld het seizoen gewoon afmaakt bij Tottenham en daarna als vrije speler vertrekt. Van de Engelse topclubs is er momenteel geen concrete interesse. 

Photo News20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  wilfried Vanden Berg tussen volgen en kenner is een groot verschil. de spitsen van Man U de laatste jaren, Lukaku 89 wed 43 goals, Sanchez 45 wed. 5 goals, Rashford 169 wed. 45 goals, Martial 174 wed. 48 goals, Chong 4 wed. 0 goals. dan denk ik dat ze met Lukaku de best scorende spits hadden. Een spits moet maar 1 ding doen de goal maken voorzetten de bal halen dribbelen moet hij niet doen.

 • Christiaan Goethals

  30 goals extra voor Inter, daar gaat het om.

 • Tomy Segers

  Niet goed genoeg voor Chelsea, niet goed genoeg voor Man United. Hij zal er in Italië wat fysiek bovenuit steken en wat harder kunnen lopen dan de rest, maar maar hij zal nooit de speler worden die hij zou willen zijn

 • Jack Hoeben

  Die arrogante bende die telkens Lukaku uitjouwt heeft totaal geen verstand van voetbal!Zeer respectloze losers bij elkaar.Hij is niet op alle vlakken perfect maar jullie allen samen mogen zijn schoenen nog niet dichtknopen.Topspits!

 • frank veus

  Als hij naar Inter gaat dan gaat hij er goed aan verdienen . Maar in Italie nog minder ruimte dus komen zijn zwaktes nog meer eruit . Dit kan zijn ondergang wel eens worden want in Italie zullen ze er niet mee lachen dat hij veel kansen mist . En topscorer Belgie ??? Inderdaad in zo een land met veel topspelers is het niet moeilijk om te scoren dat kan hij zelfs de persoon die te lui is om te lopen of werken en heel beperkt is in voetballen .