Inter het masterplan van Lukaku: “Hij houdt van Italië”

AFP
Het ballonnetje is opgelaten. Zaakwaarnemer Federico Pastorello liet het koord los. Niet zonder voorbedachte rade zei hij dat Romelu Lukaku (25) graag eens in Italië zou voetballen en zijn toekomst bij Man United straks zal bekijken. Maakt deel uit van een masterplan, genaamd FC Internazionale, zo klinkt het in makelaarsmiddens.

Twee loerende oogjes gevolgd door een emoji van een hoofdje met het vingertje op de mond. Zo reageerde Romelu Lukaku op Instagram op een foto van het interview dat zijn Italiaanse makelaar had met Sky Sports. Signore Pastorello zei veel en weinig tegelijk. Verkooppraatje met als bottomline: de toekomst van Lukaku ligt open.

Conte

“Rom houdt van Italië”, zei Pastorello. “Als kind volgde hij die competitie.” Een liefdesverklaring voor de Laars die niet toevallig komt. Erachter schuilt een plan dat al een tijdje in makelaarsmiddens en Italiaanse media circuleert: Inter zou zomaar eens de toekomstige club van Lukaku kunnen worden.

Zijn nieuwe makelaar speelt daarin een belangrijke rol. Pastorello werkt nauw samen met Antonio Conte, ex-trainer van Juventus en Chelsea én gek van (het profiel van) ‘Big Rom’. Bij Inter is Conte een belangrijke kandidaat om coach-onder-vuur Luciano Spaletti op te volgen. Eén plus één is twee.

Antonio Conte.
AP Antonio Conte.

In aftastende gesprekken met de Chinese eigenaars van Inter heeft Conte naar verluidt garanties geëist. Lees: een groot budget en zijn wensversterkingen om de strijd aan te gaan met Juve. Bovendien heeft topspits Mauro Icardi zich de voorbije maanden onmogelijk gemaakt. Als hij straks voor 100 miljoen euro vertrekt, is er veel denkbaar. Ook een aanvaller uit de Premier League met een basisloon van 7 miljoen euro bruto per jaar, plus nog eens 7 miljoen aan prestatiegerichte en commerciële bonussen, en die twee jaar geleden 84 miljoen kostte.

Makelaars wrijven zich in de handen. Zij ruiken een deal. Maar voor het zover is, moet er nog veel water naar de zee. Inter heeft de voorbije jaren wel vaker hoog gemikt, maar zelden raak geschoten. Eerst Conte, dan de rest. Op papier lijkt een deal veel simpeler dan hij is. En wat wil Man United?

Conte heeft het nummer van Lukaku sowieso nog. In 2017, toen de Italiaan nog in dienst was bij Chelsea, belden ze mekaar regelmatig. Lukaku was het toptarget van Conte, maar zijn bestuur talmde en weigerde zaken te doen met zijn toenmalige makelaar, de inhalige Mino Raiola. José Mourinho profiteerde.

Twee jaar later liggen de kaarten anders. Mourinho is niet meer op Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer volgde hem op - eerst als interimaris, sinds vorige maand ook definitief. In interviews sprak Lukaku de voorbije weken lovend over de samenwerking met de Noor, maar in het begin verwees die hem wel naar de bank en koos hij vol voor Marcus Rashford als diepe spits. Pastorello: “Hij kreeg in die periode veel aandacht van de trainer. Dat gebeurt niet altijd, maar wij denken dat hij zijn plaats nu heroverd heeft.”

Photo News

Win-win

Lukaku greep zijn kans, mede door blessures in de frontlinie. Onbetwist, zoals onder The Special One, is hij nog niet, maar net in een periode dat hij zich met belangrijke goals weer heeft opgewerkt, laat zijn agent strategisch een ballonnetje op. “Rom ziet zichzelf ook in andere landen spelen”, aldus Pastorello. “Hij wil later aan zijn kinderen kunnen zeggen: ‘Daar won ik die prijs, in een ander land die trofee en ik was een topspeler in alle topcompetities.’ Zijn toekomst ligt open.”

Een flirt die, als ze geen transfer naar Inter of een andere club oplevert, straks evengoed kan uitmonden in contractbesprekingen met United. Win-win.

Action Images via Reuters8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Hoogmoed troef bij die kerel. Gaat aan zijn kinderen vertellen, daar heb een prijs gewonnen ,en dat land heb ik een prijs gewonnen ? Hoogmoed troef . Van al die goals die hij al heeft mogen maken ,hebben zijn medespelers moeten werken. Hij niet. Heeft het balletje steeds op de voet moeten krijgen. Beter een transfer aanvragen naar Zuid -Afrika, want in Italie kan hij niks gaan doen. In Italië moet een spits werken .

 • Wilfried Vanden Berg

  Die kan in Italië niks gaan doen. Die transfer gaat dankzij de vriendjes.En niet via zijn kwaliteiten ,want die heeft hij niet veel.

 • Jan Standaert

  Het gaat hier in de eerste plaats om geld.

 • Dave Janssens

  Als Guus de assist op Lingard had gezien zou hij een andere trompet blazen, maar dat is het net, ze blazen maar wat en hebben niets gezien. Haters gaan haten.

 • Dave Janssens

  Guus Marivoet en het is ook onder Solskjaer dat hij terug in de basis staat. Lukaku bezorgde bovendien de overwinning in en op Paris Saint Germain, en viel sindsdien niet meer uit het elftal. Toen Solskjaer overnam was Lukaku niet in goede doen. Nu oogt hij scherp en werkt hij hard. Om diezelfde reden werd Courtois op de bank gezet door Zidane. Als u te kennen wil geven anti-Lukaku te zijn, is weinig kennis van zaken een goede manier om dat te onderbouwen inderdaad!! (Ga weg nep supporter)