In dit (niet onbelangrijke) lijstje klopt Hazard Cristiano

Het International Centre for Sports Studies (CIES), een gerespecteerde researchgroep met basiskamp in Zwitserland die jaarlijks uitpakt met rapporten over Europese clubs en spelers, heeft berekend dat de huidige marktwaarde van Eden Hazard groter is dan die van Cristiano Ronaldo. In hun lijst van 'Meest Waardevolle Spelers' prijkt de Rode Duivel met een bedrag tussen 135 en 148 miljoen euro op plaats twee.

Daarmee laat Eden (24), die beseft dat hij zich in zijn ontwikkeling tot absolute topper moet spiegelen aan supersterren als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, alvast de zes jaar oudere Portugees achter zich. Met een bedrag tussen 255 en 280 miljoen euro is 'de Vlo' voorlopig ongenaakbaar. Gareth Bale, wiens overgang van Tottenham naar Real Madrid de duurste ter wereld was, staat na een slecht seizoen in Bernabeu pas zestiende en moet nog iets meer dan de helft kosten (51-56 miljoen). In de top twintig nog één Belg: Thibaut Courtois met een marktwaarde van 50 tot 55 miljoen.

CIES brengt ook een top vijftien uit met meest waardevolle Europese clubs, op basis van die martkwaardes. Ook daarin is Barcelona de koploper, gevolgd door Chelsea en Real Madrid.

CIES
CIES