Impact Montreal en Ciman verslaan sterrenteam van New York in MLS

AP
Impact Montreal is vandaag met 2-3 gaan winnen op het veld van New York City FC in het kader van de Major Soccer League. Laurant Ciman stond zoals gebruikelijk centraal achterin bij de Canadezen en liet zich opmerken door de beslissende pas af te leveren voor het openingsdoelpunt van Montreal.

Bij New York maakte de voormalig Chelsea-ster Frank Lampard zijn debuut met een invalbeurt in de 69e minuut. Met Andrea Pirlo en David Villa al van bij de aftrap tussen de lijnen konden de New Yorkers voor het eerst op hun drie Europese sterren samen op het veld rekenen. Impact Montreal was niet onder de indruk en kwam al na 6 minuten op voorsprong via Oduro, die de bal op aangeven van Ciman binnentrapte. Nog voor de rust verdubbelde Piatti de score (36.).

David Villa trapte vanop de stip de aansluitingstreffer binnen (68.), maar opnieuw Piatti bracht Montreal nogmaals op een dubbele voorsprong. Een laat doelpunt van McNamara (85e) bracht nog even de spanning terug in het Yankee Stadium, maar Ciman en zijn ploegmaats hielden stand. Montreal telt 27 punten en staat daarmee op de 6e plaats in de Eastern Conference, een plaats die recht geeft op de play-offs.