Hypocriet of niet? Hummels uitte kritiek op Götze toen die naar Bayern vertrok

photo_news
Eerder vandaag raakte bekend dat Mats Hummels Borussia Dortmund verlaat om opieuw bij Bayern München, waar hij tot 2008 al speelde, te gaan voetballen. Een transfer die bij de Dortmundfans niet in goede aarde is gevallen. Zij vinden bovendien dat Hummels of hypcoriet is of aan geheugenverlies lijdt, want drie jaar geleden bekritiseerde hij Mario Götze toen die dezelfde overstap maakte.

In 2013 ging Götze voor 37 miljoen euro naar Bayern München. Hummels snapte de beslissing van zijn toenmalige ploegmaat op dat moment niet. "Het irriteert met dat hij het gevoel heeft dat hij nu al moet vertrekken", sprak de verdediger toen. "Onze ploeg ontwikkelt zich goed en Mario heeft een geweldige verstandhouding met iedereen. Puur sportief gezien heeft hij geen enkele reden om Borussia Dortmund te verlaten."

Drie jaar later zijn de fans van 'Die Schwarzgelben' de verklaringen van Hummels nog niet vergeten, al lijkt hij zelf niet meer te weten ooit zoiets gezegd te hebben. Bovendien moet Hummels opnieuw de kleedkamer delen met Götze, benieuwd wat dat gaat geven. De Dortmundsupporters lieten ondertussen hun ongenoegen al blijken aan de hand van opschriften in het stadion: "De kapitein verlaat als eerste het schip."