Huwelijk Ryan Giggs definitief voorbij na affaires met serveersters van zijn restaurant

Links: Giggs en Stacey, midden: de Britse celebrity Imogen Thomas, rechts: Natasha Giggs, de vrouw van Ryan's broer Rhodri.
photo_news Links: Giggs en Stacey, midden: de Britse celebrity Imogen Thomas, rechts: Natasha Giggs, de vrouw van Ryan's broer Rhodri.
Manchester United speelt deze namiddag een belangrijke match tegen Leicester City, dat zich mits winst tot kampioen kan kronen, maar de 'Red Devils' halen vanmorgen de krantenkoppen om een andere reden. 'The Sun on Sunday' stelt dat Giggs' vrouw Stacey (37) definitief een einde wil maken aan hun huwelijk nadat de hulptrainer van Man United er affaires op zou nahouden met serveersters die werken in George's, het restaurant waarvan Giggs (42) eigenaar is.

Volgens goeie vrienden van het koppel zijn de twee al drie maanden uit elkaar, al zouden ze dat voor de buitenwereld nog geheim willen houden hebben en nog samenwonen - omwille van hun twee kinderen. Maar ook dat laatste ziet Stacey nu niet meer zitten en ze zou hem gevraagd hebben hun luxevilla in Worsley, Great Manchester, te verlaten. Sinds 2002 waren ze samen en een jaar later al was er een dochter, Liberty Beau. In 2006 zag zoon Zachary het levenslicht en snel daarna stapten ze in het huwelijksbootje.

Maar al die tijd -sinds 2003- hield de toen topvoetballer van Manchester United er een relatie op na met Natasha, de vrouw van zijn jongere broer Rhodri. Die affaire kon de Welshman lang geheim houden, tot hij in het oog van de storm kwam te staan toen bleek dat hij de geheime voetballer was die overspel speelde met Big Brother-ster Imogen Thomas. 200.000 euro betaalde Giggs aan Thomas en 'The Sun' om erover te zwijgen, tot hij na een lang juridisch gevecht toch zijn identiteit prijsgegeven zag. Een zaak die heel wat stof deed opwaaien over het kanaal, zeker toen ook Natasha in de tabloids aan het praten ging en hun geheim onthulde. Inclusief dat hij haar het geld gaf om een abortus te plegen.

Brokken lijmen
In de nasleep van de storm leek Stacey hem te vergeven en de twee vonden elkaar weer. Tot Stacey eind vorig jaar opnieuw lucht kreeg van nieuwe affaires. "Ryan heeft nog geprobeerd de brokken weer te lijmen, maar heeft dat nu opgegeven", aldus een bron aan 'The Sun'.

Giggs op schok met zoontje Zachary.
photo_news Giggs op schok met zoontje Zachary.
Op vakantie met Stacey in betere tijden.
photo_news Op vakantie met Stacey in betere tijden.

Giggs is ongetwijfeld een van de meest gelauwerde voetballer uit de voetbalgeschiedenis. Hij won 13 keer de Premier League, vier keer de FA Cup, drie keer de League Cup, twee keer de Champions League, een WK voor clubs, een intercontinentale cup (voorganger van dat WK), een Europese Super Cup en negen keer het Community Shield, de confrontatie tussen de kampioen en de bekerwinnnaar. Alleen met Wales was hij er -in tegenstelling tot Gareth Bale nu- nooit bij op een WK of EK. In juli 2013 werd hij aangesteld als hulpcoach van David Moyes, de opvolger van Sir Alex Ferguson. In april 2014 was hij na het ontslag van Moyes zelfs even speler-trainer. Onder Louis van Gaal werd hij dan opnieuw assistent. Giggs was in de running om van Gaal wegens de slechte resultaten op te volgen, maar Jose Mourinho is de favoriet voor die post op Old Trafford.