Hooligans vallen spelers Sporting Lissabon op training aan met fakkels en strijkijzers, Bas Dost loopt hoofdwonde op

rv
De Nederlander Bas Dost heeft een hoofdwonde opgelopen na een gewelddadige aanval van 50 hooligans op het trainingscomplex van zijn club Sporting Lissabon. De fans kwamen verhaal halen na een teleurstellend verlopen seizoen voor de Portugese club. Sporting eindigde als derde en wist zich niet te kwalificeren voor de Champions League.

Volgens verschillende Portugese media waren de hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. Niet alleen Dost moest het ontgelden, zijn ploegmaats en trainer Jorge Jesus kregen eveneens klappen. De Nederlandse spits moest zich aan een hoofdwonde laten behandelen. Ook doelman Rui Patricio, William Carvalho, Fredy Montero, Rodrigo Battaglia, Marcos Acuña en Josip Misic liepen verwondingen op bij de aanval. 

De hooligans brachten ook grote vernielingen aan op het trainingscomplex van Sporting. Het bestuur van Sporting Lissabon heeft de aanval van de hooligans inmiddels ernstig veroordeeld en belooft alles in het werk te stellen om de daders te achterhalen.

"Ik heb hier geen woorden voor", reageerde Dost vanuit het ziekenhuis bij onze collega's van het Algemeen Dagblad. "Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk wat hier gebeurd is." Dost kon bij de aanval ontzet worden door een veiligheidsman van de club, maar zegt doodsangsten te hebben uitgestaan. "We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie."

Bas Dost eindigde als tweede op de topschutterslijst in de Portugese hoogste klasse. Hij scoorde 27 keer en leverde drie assists. Komende zondag staat voor Sporting nog de bekerfinale op het programma tegen CD Aves, maar dat is wel het laatste waar Dost en zijn ploegmaats nu aan denken. "Ik ben leeg", zegt de spits. "Dit is een drama voor iedereen."
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Het wordt erger met de dag in het voetbal ! Wacht maar op het WK met de hooligans uit Rusland !!! Liever op tv kijken

 • Eric Audenaert

  Met strijkijzers ? Dan kunnen ze nu de plooien glad strijken .

 • Thijs Bart

  Als je er 27 maakt verdien je toch ook geen pak slaag (een spreekwoordelijk pak slaag wel te verstaan)

 • eric debanne

  Voetbal toch een feest ???

 • Stephen basken

  Serieus waren da echt hooligans van sporting club Lissabon?? Na zo een goed seizoen draaien. Ver geraken in Europa league... maak mij da nie wijs dan da hoolis van Lissabon waren!! Hoolis van aves waarschijnlijk ze spelen finale tegen hun!! Denk 2 keer na

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00