Hoezo, Ronaldo kan het niet meer? Cristiano scoort prompt hattrick voor Portugal

REUTERS

Cristiano Ronaldo kan het nog. Natuurlijk. Maar na enkele mindere matchen met Juventus en twee wissels, werd ‘CR7' (34) plots hier en daar in twijfel getrokken. Licht gekwetst aan de knie, dixit Sarri. Daar oordeelde bondscoach Fernando Santos anders over en in het shirt van Portugal haalt Ronaldo vanavond in Faro zijn hartje op. Prompt een hattrick. Met twee snelle goals tegen Litouwen, waarvan nummer twee een knappe, toonde hij nog eens zijn klasse. In de zevende minuut een penalty, in minuut 22 een boogbal na slecht uitverdedigen bij de bezoekers. Na de pauze deed de superster er nog eentje bij. Ronaldo zit nu aan 98 doelpunten voor Portugal. De kaap van de honderd interlandgoals is in zicht. En hij zit ook steeds meer in de slipstream van Ali Daei. De Iraanse spits is de all-time topschutter internationaal met 109 goals. Cristiano staat op de tweede plaats. 

Uiteindelijk werd het 6-0 in Portugal - Litouwen. Ook Pizzi, Paciencia en Bernardo Silva scoorden voor de Seleçao. Dankzij de zege mag Portugal zich na een slappe start van de EK-kwalificatie opmaken voor het EK 2020. Met nog een slotduel in Luxemburg kan de regerende Europese kampioen de tweede plaats achter het al geplaatste Oekraïne nog nauwelijks ontlopen. Oekraïne speelde vanavond overigens een oefenduel thuis tegen Estland waarin Buffalo Roman Bezus in blessuretijd de enige goal maakte.

AFP

Ronaldo toverde ook met deze geweldige aflegger met de borst:

AFP

Servië had het in dezelfde groep B knap lastig met zowaar Luxemburg: 3-2. Aleksandar Mitrovic (11' en 43') scoorde twee keer. Gerson Rodrigues (54') scoorde de aansluitingstreffer, maar Radonjic (70') stelde de drie punten veilig. Het Luxemburgse doelpunt van Virton-aanvaller David Turpel (75') mocht niet meer baten. Servië moet rekenen op het vangnet van de Nations League.

Aleksandar Mitrovic vierde zijn goals tegen Luxemburg op karakteristieke wijze.
EPA Aleksandar Mitrovic vierde zijn goals tegen Luxemburg op karakteristieke wijze.



7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernard Scoupreman

  De heer Maes zijn commentaar is weinig respectvol

 • Carlos Simonis

  Wilfried Vanden Berg, kan je nagaan dat Lukaku wandelend topscorer aller tijden is bij de Rode Duivels, en zeer populair is in Italie. Wat zegt dat over de Rode Duivels ? Gelukkig hoeft Lukaku niks te leren van Messi en C.Ronaldo, doen zij onder elkaar ook niet. Messi en C.Ronaldo staan op eenzame hoogte, daar kan men alleen van genieten. Wat zij doen is voor anderen niet weggelegd. Zij dat denken geloven in sprookjes.

 • Wilfried Vanden Berg

  Nog steeds mee van de beste . Messi en Ronaldo , de twee beste . Daar kan wandelaar luilaku nog heel veel van leren .

 • Katrien Caers

  Steve, had je een voorzet nodig om op de Belgische ploeg af te geven? Het gaat hier over Ronaldo, die als halfgod wordt beschouwd. Was zeker een goede speler, maar een hattrick tegen Litouwen is nu toch niet echt een groots feit.

 • frankie bressinck

  Afbreken en kleineren, wie doet het hem na, bijna 35 en overal topschutter! Iedereen heeft al eens een mindere periode. Capello was een groot trainer maar zijn uitspraak getuigt van weinig respect tegenover iemand die meer dan 700 goals maakte! Pas maar op voor Portugal of ze zijn weer Europees kampioen!