Hij blijft tweede keus, maar Chelsea-coach vol lof: “Batshuayi heeft zijn kans gegrepen”

AFP
Van derde spits naar tweede spits. Kleine stap vooruit. Michy Batshuayi (26) heeft zich in de gratie van Chelsea-coach Frank Lampard. Met twee goals en een assist was hij gisteravond belangrijk in de League Cupmatch tegen vierdeklasser Grimsby Town. Lampard: “Hij is belangrijk voor ons.”  

Dat Michy Batshuayi niet de nummer één is in de spits bij Chelsea, is een understatement. De Rode Duivel speelde dit seizoen nog maar 154 minuten - drie invalbeurten en een basisplaats. Toch scoorde hij gisteren punten bij coach Frank Lampard. Na de twee goals en een assist in het League Cup-duel tegen Grimsby Town kreeg Batshuayi lof. 

“Hij werkte hard en trainde goed”, vertelt de ex-international van Engeland op de clubwebsite van ‎The Blues. “Hij viel in tegen Wolverhampton en dat had meteen een impact (Batshuayi gaf een assist, red.). Hij viel ook in tegen Liverpool en ook daar zorgde het bijna voor de ommekeer. Het is geweldig voor mij dat een speler steeds beter wordt en er ook elke dag voor traint. Michy heeft talent. Hij kan de bal bijhouden, gebruikt beide voeten en scoort goals. Hij is belangrijk voor ons. Hij greep zijn kans met die twee goals. Dat is goed, want we hebben opties nodig voorin.” 

Batshuayi maakte woensdag zijn twintigste en eenentwintigste voor Chelsea. Hij nam de tweede en de zesde voor zijn rekening. Batsman kreeg de voorkeur op de zieke Olivier Giroud en joeg zijn stats de hoogte in. Zoals hij dat de voorbije jaren wel vaker heeft gedaan tegen tegenstander van minder allooi. 10 van zijn 21 doelpunten maakte hij in de bekercompetities (League en FA Cup) tegen clubs uit de lagere afdelingen. Het vertekent het beeld een beetje.

Batsman begon aan het seizoen als derde keus. Tijdens de competitieopener tegen Man United viel hij nog naast de selectie. Ondertussen lijkt hij zich te hebben opgewerkt tot tweede spits bij de Blues. Dat is een rang vooruit, maar de jonge Tammy Abraham blijft de onbetwiste nummer een van Lampard. Onze landgenoot komt nog niet aan 19 procent van de speelminuten. 

Batshuayi wordt volgende maand 26 - hij is een leeftijdsgenoot van Romelu Lukaku. Op die ene opflakkering van vier maanden bij Dortmund en een handvol goeie matchen bij Crystal Palace is hij al bijna vier seizoenen op zoek naar stabiliteit en een vaste stek als nummer een. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Mensen die zeggen dat hij beter als Lukaku zeggen dit puur uit gewoonte omdat ze Lukaku gewoon niet graag hebben. Michy is echt niet beter ze. Je moet hem ook eerst zien spelen ipv gewoon te zeggen dat hij beter is in de onwetendheid.

 • Marc LInden

  Door deze verklaringen begrijp je waarom Chelsea nog een goeie meeloper is en geen topclub

 • Wim Van Der Elst

  Scoort precies ook enkel tegen de kleintjes. Was vergeten dat die zo oud was als Lukaku. Heeft precies toch nog wat inhaalwerk voor de boeg.

 • Christiaan Goethals

  Niet ophemelen, beter dan Lukaku is den Bats niet.

 • Kristof De Hauwere

  Veel betere speler als Lukaku. Hij zou beter onze nummer 1 zijn. Nu staat hij enkel soms in de basis met een hoop invallers waardoor we zijn echte kwaliteit nog niet voldoende kunnen zien. spijtig