Hiddink: "Ontslag bij Oranje was complete overval"

ANP
Guus Hiddink is wel degelijk ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat vertelde de oefenmeester vandaag tijdens een interview aan Ziggo Sport, waarvoor hij het duel tussen Real Madrid en Barcelona analyseert "Ik was zwaar teleurgesteld. Het was een dictaat naar mij. Ik had net het idee dat we aan het opkrabbelen waren. We waren een vechtmachine aan het worden."

Guus Hiddink vierde na de zege van Oranje op 12 juni bij Letland (0-2) vakantie in zijn huis in Frankrijk toen directeur Bert van Oostveen en teammanager Hans Jorritsma op bezoek kwamen. "De directeur en zijn kompaan vertelden dat ik niet verder kon. Dat viel me koud op mijn dak. Het was een complete overval. Ik was boos en zwaar teleurgesteld."

"Na een prima WK hadden we een slechte start", besefte Hiddink. "Dat gebeurt vaker bij landen, dat zag je bij Duitsland en Spanje. En die hebben een groter potentieel. Maar tegen Spanje, de Verenigde Staten en Letland ging het beter. Ik dacht dat we goed de herfst in konden gaan. En dan komen zij aangevlogen. Dat moet je niet doen."

Van Oostveen heeft het vertrek van Hiddink bij het Nederlands elftal nooit willen toelichten. "Dat is nu zo'n moment dat je als directeur met meel in je mond moet praten", antwoordde hij op de vraag of de voorganger van Danny Blind was ontslagen of zelf was opgestapt.