Exclusief voor abonnees

Het onwaarschijnlijke verhaal achter de transfer van Axel Witsel

'Grazie' Paul Stefani: alles begon met een toevallige ontmoeting...

Photo News
Achter de transfer van Axel Witsel naar Dortmund schuilt een onwaarschijnlijk verhaal. Was de Rode Duivel in Brussel geen oude bekende tegen het lijf gelopen, dan was die er nooit van gekomen.

11 juni. België heeft net zijn uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica gespeeld als er buiten het Koning Boudewijnstadion een toevallige ontmoeting plaatsvindt. "Na die match zie ik Axel Witsel", vertelt Paul Stefani, 69 en voetbalmakelaar. Stefani was altijd graag gezien bij alle Belgische topclubs, hij regelde onder meer de transfers van Luc Nilis, Marc Degryse en later Steven Defour. "Ik krijg een kus, zoals altijd, want ik ken Axel al lang. We babbelen even, Axel zegt: 'Misschien wil ik wel weg uit China.' Ik zeg hem lachend: 'Axel, ik beloof dat ik met iets heel geweldigs afkom!'"

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Kumps

  Bea, noem eens enkele blessures die Wasilewski veroorzaakt heeft...??! Beenhard, en (te vaak) over het randje: dat is volledig waar over Wasilewski... maar de fout die Witsel toen (bewust!) maakte, blijft 1 van de smerigste op onze velden...! Geef dat toch gewoon toe...! Ik denk/hoop wel dat Witsel hem niet zo ernstig wou blesseren, maar hij wou in elk geval de match van Wasilewski daar beëindigen...!

 • Bea Vermeulen

  Piet Aspe , en alle blessures die die Pool ooit heeft veroorzaakt ben je vergeten zeker . En Witsel heeft daar zwaar van afgezien hoor en was nog zeer jong ,noem het maar een jeugdzonde zo een fair play man

 • Rudy Vanden Broeck

  Het krapuul moest nog steeds in de gevangenis zitten voor wat hij ooit heeft gedaan. Degoutantste speler die er hier bij ons ooit heeft rondgelopen, en wat meer is een ongelooflijk slechte voetballer.

 • Pier Aspe

  Tiens voetbalt die nog ....die zou nog altijd moeten geschorst zijn na zijn aanslag op Wasyl !!

 • fer brion

  En die Stefani heeft dat toevallig gratis gedaan als vriendendienst.