Het licht gaat weer uit: blunderkeeper Karius gaat nog maar eens de wereld rond met flagrante flater

“BLUNDER keeper Loris Karius lived up to his reputation perfectly with a howler own-goal for Besiktas.” Het was alweer even geleden, maar in de Engelse pers kijken ze niet meer op van een flatertje meer of minder van Loris Karius. 

‘t Was dit keer niet in de Champions League-finale dat de Duitser flink in de fout ging, maar in een oefenmatch met Besiktas tegen Altinordu. Bij een 1-0-voorsprong voor zijn team werd een schijnbaar ongevaarlijke voorzet in zijn richting getrapt, maar Karius verlengde de bal knullig tegen zijn eigen net (zie video boven). Pijnlijk.

En daar bleef het niet bij. Enkele minuten later speelde een ploegmaat de bal terug naar de Duitser. Een zacht tikje, maar de huurling van Liverpool miste zijn controle compleet. Tergend traag rolde het leer in doel. Gelukkig voor Karius lag de match op dat moment stil, maar bevorderlijk voor het vertrouwen is het allemaal niet. De oefenpot eindigde uiteindelijk op 2-2.

Champions League-drama

In 2018 verspeelde Karius al zijn Liverpool-krediet en al zijn vertrouwen in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Terwijl Simon Mignolet toekeek vanaf de bank, ging toen voor de ogen van miljoenen kijkers twee keer zwaar de mist in (zie onderaan). 

Na de match klonken geluiden als zou de doelman op het moment van de flaters een hersenschudding gehad hebben na een botsing met Sergio Ramos. Maar bij die uitleg werd menig wenkbrauw gefronst. Zeker omdat Karius dus ook ná die finale de ene blunder na de andere begaat. Besiktas leent Karius nog tot het einde van het seizoen van Liverpool.

De meest flagrante flaters van Karius op een rij:

1. De blunders tegen Real Madrid in de Champions League-finale (26/05/2018):

2. Karius schat bal compleet verkeerd in tegen Slovan Bratislava in de Europa League (19/9/2019):

3. Karius krijgt vrijschop niet onder controle in oefenmatch tegen Tranmere Rovers (10/07/2018):

4. Karius mept onder de bal tegen Malmö in Europa League (04/10/2018):

5. Karius duikt over de bal tegen Konyaspor in Turkse Super Lig (10/03/2019):

En nog een aantal filmpjes met fratsen die niét tot een (officieel) doelpunt leidden:

.
Twitter .4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Kumps

  Nu ook niet overdrijven, niet elk fragment hierboven is een blunder...! Feit is wel dat hij het geluk niet rap aan zijn zijde heeft...!

 • Randy Brenkers

  Beetje belachelijk artikel: kijk naar de schaduwen en je ziet onmiddellijk dat hij compleet verblind wordt door de zon.

 • Marc Vinck

  Rot voor Mignolet en één van de weinige missers van Klopp. Misschien had Simon dan nu nog in de ploeg gestaan.

 • Carl Panis

  Waarom krijgen sommige mensen zoveel krediet en anderen niks.