Het hart op de juiste plaats: Cristiano Ronaldo en supermakelaar Mendes doneren één miljoen euro in strijd tegen corona

Cristiano Ronaldo en Jorge Mendes.
REUTERS Cristiano Ronaldo en Jorge Mendes.
Cristiano Ronaldo en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zullen drie intensieve zorgafdelingen van ziekenhuizen in het Portugese Lissabon en Porto financieren voor patiënten die getroffen zijn door het coronavirus. Het gaat om een donatie van 1 miljoen euro.

De Portugese stervoetballer van Juventus en zijn agent hadden reeds contact met de ziekenhuizen in kwestie en zijn van plan twee afdelingen uit te rusten in het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon en één in het Santo Antonio-ziekenhuis in Porto. De afdelingen in het Santa Maria zullen uitgerust worden met tien bedden en ventilatoren, de vleugel in het Santo Antonio-ziekenhuis zal uit vijftien bedden bestaan, ook hier inclusief ventilatoren.

Daniel Ferro, de grote baas van het Santa Maria, bedankt het duo: “We kregen van Jorge Mendes te horen dat hij samen met Ronaldo twee ziekenhuisafdelingen wil financieren voor patiënten die zwaar getroffen zijn door Covid-19. Het gaat om bedden, ventilatoren, monitors, infusiepompen,... Eigenlijk al het materiaal dat een intensieve zorgafdeling nodig heeft om gepaste zorg te kunnen verlenen aan een coronapatiënt.” De totale investering zal zo’n 1 miljoen euro kosten.

Mendes zorgde de afgelopen week al op verschillende vlakken voor financiële steun aan hospitalen. Zo leverde hij vorige week 1.000 maskers en 200.000 beschermende jassen aan het Sao Joao-ziekenhuis in Porto. De 54-jarige supermakelaar heeft ook acht extra ventilatoren besteld die hij zal verdelen over verschillende ziekenhuizen in het land.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Huygen

  dit voorbeeld zou door meer van deze grootverdieners moeten gedaan worden !

 • frank baeyens

  Aan iedereen die zeurt dat het weinig geld is voor deze mensen (klopt ook wel), wat geven jullie ?

 • dirk verhelst

  dat is zo flor , maar er zijn er ook vele die niks doen , dus toch chapeau !!

 • jan jansen

  Zeer mooi maar moet dat weer met heel die media erbij en tot iedereen het weet .... aandacht trekken en weer wat treetjes erbij

 • Flor Peeters

  Dat is een peulschil voor iemand die zo rijk is als de zee diep is.