Het bewogen avondje van Mo Salah: twee goals, twee assists en twee... gemiste strafschoppen

Mo Salah was gisteravond nog maar eens de grote man bij Egypte. Hij keek met zijn land Niger in de ogen in het kader van de kwalificaties voor de Afrika Cup en het werd uiteindelijk een vlotte 6-0-zege voor de 'Farao's'. De balans voor de Liverpool-sensatie: twee goals, twee assists en... twee missers vanop de stip. Het moet wel gezegd dat hij de rebound benutte na een van zijn twee gemiste elfmeters, maar het is toch niet bepaald wat we van hem gewoon zijn.

AFP

Drama dan weer in Madagaskar - Senegal, een andere kwalificatiematch voor de Africa Cup. Bij een stormloop op de toegangspoorten van een voetbalstadion in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, is een dode gevallen. Veertig personen raakten gewond. 

Vele uren voor het begin van de wedstrijd stonden er al lange rijen fans te wachten bij het Stade Municipal de Mahamasina. Na de opening van het stadion, met een capaciteit van 22.000 toeschouwers, liep het complex snel vol. Officials besloten daarop de deuren te sluiten, met nog vele honderden wachtende supporters buiten de hekken. Zij probeerden alsnog naar binnen te komen. Daardoor ontstonden chaotische toestanden waarbij tientallen mensen in de verdrukking kwamen. Het duel werd ondanks de ernstige incidenten volgens plan afgewerkt, met eerst een minuut stilte voor de slachtoffers. De wedstrijd eindigde op 2-2.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.