Herbeleef zeges van Roma, Atlético, Napoli en Real

Photo News
In Engeland zijn er vandaag heel wat Rode Duivels die in actie treden, maar ook elders in Europa is dat het geval. In Italië wonnen Dries Mertens en Napoli met 1-3 bij Torino, Radja Nainggolan en AS Roma wonnen in extremis van Cagliari (de ex-ploeg van onze landgenoot nota bene). In Spanje volgen won invaller Yannick Carrasco met Atlético met het kleinste verschil van Alaves. Real kroonde zich dan weer tot winnaar van het WK voor clubs na een 1-0-zege tegen Grêmio.

Roma en Atlético winnen

AS Roma en Atlético winnen, beiden met het kleinste verschil, van respectievelijk Cagliari en Alaves!

ROMA-CAGLIARI (93'): Fazio scoort!

Daar is dan toch de goal voor AS Roma! Kolarov zwiept de bal voor doel en in de kluts valt de bal voor de voeten van Fazio. Die kan niet meer missen: 1-0! De videoref komt nog even tussen, maar uiteindelijk wordt het doelpunt goedgekeurd!

ATLETICO-ALAVES (74'): Carrasco valt in, Atlético scoort!

Fernando Torres heeft Atlético op voorsprong getrapt. Opvallend dat het nu wel lukt, mét Yannick Carrasco op het veld. De voorzet voor het doelpunt kwam trouwens van Vrsaljko.

ROMA-CAGLIARI (50'): Perotti mist strafschop!

Opschudding wanneer Dzeko in de vijandige zestien tegen de grond gaat na contact met de doelman. Schwalbe oordeelt de ref eerst, maar na tussenkomst van de videoref gaat de bal toch op de stip. Perotti zet zich achter de bal, maar hij trapt dan de slechtste penalty die we recent nog gezien hebben...

ROMA-CAGLIARI (32'): slappe hap

't Is allerminst om naar huis over te schrijven, wat de fans te zien krijgen in AS Roma-Cagliari. Nainggolan probeert nu toch een keertje het vuur aan de lont te steken, maar zijn poging hobbelt naast. Wat later kan hij weer schieten, maar zijn knal is te centraal.

20u45: Nainggolan in de basis bij Roma, Carrasco op de bank bij Atlético

REAL WINT WK VOOR CLUBS

Real Madrid wint voor de tweede keer op rij het WK voor clubs! Verdiend, want Grêmio slaagde er amper in over de middenlijn te komen.

AFP

TORINO-NAPOLI (78'): Mertens over

Dries Mertens laat zich nog een keertje opmerken, maar hij glijdt weg waardoor zijn poging bij een prima kans over doel gaat.

REAL-GRÊMIO (64'): Modric op de paal!

Laat een ding duidelijk wezen: de 2-0 is véél dichterbij dan de 1-1. Nu probeert Modric het van ver, maar het schot van de kleine Kroaat spat uiteen op de paal. Pech voor Real!

TORINO-NAPOLI (63'): eerredder

Torino heeft de eer weten te redden tegen Napoli, het was Belotti die de 1-3 voor zijn rekening nam.

REAL-GRÊMIO (57'): 2-0 afgekeurd

Ei zo na mocht Grêmio al inrukken! Na een diepe bal legt Benzema slim terug tot bij Ronaldo en die jaagt de bal staalhard in de hoek. De grensrechter heeft echter buitenspel gezien van de Franse aanvaller, waardoor het feestje niet doorgaat. 't Was in elk geval héél nipt...

REAL-GRÊMIO (53'): Cristiano maakt er 1-0 van!

Daar is dan toch de voorsprong voor Real! Ronaldo wordt na een vlotte dribbel tegen de grond gewerkt en hij gaat natuurlijk zelf achter de bal staan. De Portugees trapt de bal over de muur, en net naast de paal binnen: 1-0 voor Real!

AFP

RUST

De eerste helft van Real-Grêmio behoort tot het verleden. Een pover eerste bedrijf was het, met weinig kansen langs beide zijden. Hopelijk brengt de koffie wat inspiratie voor de protagonisten. Ook Napoli gaat met een riante voorsprong rusten (0-3).

AP

REAL-GRÊMIO (38'): Vrije trap Ronaldo over

Ook Cristiano Ronaldo gaat vol zijn kans op vrije schop, maar zijn poging kent hetzelfde lot als die van Edilson. Net over.

TORINO-NAPOLI (30'): Hamsik met de 0-3

Het gaat hard in Turijn, snoeihard zelfs want op het halfuur heeft Hamsik er ook al 0-3 van gemaakt. Nummer 115 al voor de aanvoerder in de kleuren van Napoli!

REAL-GRÊMIO (28'): doelpoging Grêmio

We hebben er een halfuur moeten op wachten, maar daar is dan toch de eerste doelpoging van Grêmio. Edilson zet zich achter een vrije trap en gaat ook van heel erg ver zijn kans, de bal zwiept net over de kooi van Keylor Navas. Verdienstelijke poging!

TORINO-NAPOLI (25'): Zielinski gooit boeken al dicht

Napoli lijkt nu al helemaal klaar met Torino, want Zielinski heeft de voorsprong verdubbeld.

REAL-GRÊMIO (17'): gezapig begin

Het enige wapenfeit tot dusver was de trap op de kuit van Ronaldo. De wedstrijd wordt vooral gespeeld op het middenveld, waardoor de twee sluitstukken werkloos toekijken.

TORINO-NAPOLI (13'): Mertens dicht bij 0-2

Dries Mertens gaat zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar de bal zeilt net naast het vijandige doel. Bijna 0-2 voor de Napolitanen!

TORINO-NAPOLI (4'): Koulibaly scoort!

Lang hebben Mertens en Napoli niet moeten wachten op hun voorsprong! Het is Kalidou Koulibaly, ex-Racing Genk trouwens, die de 0-1 op het bord heeft gezet.

REAL-GRÊMIO (2'): Ronaldo aangepakt

De opdracht van Grêmio lijkt duidelijk: kort op de tegenstander zitten en die op elke mogelijke manier het voetballen proberen te beletten. Dat ondervindt ook Cristiano Ronaldo, die meteen een stevige trap krijgt van Geromel. De toon lijkt gezet.

AP
AP

17u16: REAL-GRÊMIO: Real op oorlogssterkte

17u: TORINO-NAPOLI: Mertens naar goede gewoonte in de basis
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.