Herbeleef hoe Carrasco en co. zich ten koste van Leicester plaatsten voor de halve finales

AFP
Leicester City
LEI
Leicester City LEI
1
1
Atlético Madrid ATL
ATL
Atlético Madrid
  • Ref: Gianluca Rocchi (ITA)
  • Start: 20u45
  • King Power Stadium
  • Kwartfinale Champions League
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde
Het zit erop! Atlético Madrid knikkert Leicester City uit de Champions League.


Vier minuten extra


substitution

Spelerswissel

Daniel Amartey komt in de plaats van Wes Morgan


Slotfase
De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van de thuisploeg. De Foxes hebben nog een kleine tien minuten voor twee doelpunten, het lijkt een onmogelijke opdracht.

REUTERS

Mahrez net over
De thuisploeg versiert een vrije trap op een interessante plaats. Mahrez zet zich achter de bal met zijn gouden linkervoet. Het leer gaat centimeters over de kooi van Oblak.


substitution

Spelerswissel

Ángel Correa komt in de plaats van Filipe Luís


Hakje Vardy
De verdediging van Atlético moet alle zeilen bijzetten en geraakt nauwelijks onder de druk van Leicester uit. Oblak heeft weinig moeite met een hakje van Vardy. Intussen gaat Filipe Luis naar de kant.

AFP
substitution

Yannick Ferreira Carrasco vervangen door Fernando José Torres Sanz

Fernando Torres komt in de plaats van Yannick Carrasco
Carrasco is het kind van de rekening en wordt naar de kant gehaald. Torres moet voor meer aanvallende dreiging zorgen.

Ei zo na 2-1
Atlético Madrid speelt met vuur en ontsnapt aan de 2-1. Een poging van Ulloa wordt in extremis afgeblokt. De bezoekers raken amper nog een bal en Simeone gaat ingrijpen.

goal

Doelpunt voor Leicester City

Doelpunt Jamie Vardy, 1-1
Wordt het dan toch nog spannend? Vardy trapt van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten. Leicester heeft nog een klein halfuur voor twee doelpunten.

Thuisploeg zoekt
Leicester heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven en trekt nog eens naar voren. Het verdedigende blok van Atlético staat echter als een huis. Het blijft voor de thuisploeg moeilijk om een gaatje te vinden.

Getty Images
Getty Images

Poging Chilwell
Invaller Chilwell laat zich een eerste keer opmerken. Oblak moet echter niet in actie komen, want het schot van de Engelsman gaat over.


substitution

Spelerswissel

Lucas Hernández komt in de plaats van Juanfran


Carrasco bijna
De eerste kans na de pauze is voor de bezoekers. Griezmann probeert Carrasco te zoeken, maar vindt onze landgenoot niet.

AFP
substitution

Shinji Okazaki vervangen door José Leonardo Ulloa

Leonardo Ulloa komt in de plaats van Shinji Okazaki

EPA
substitution

Yohan Benalouane vervangen door Benjamin Chilwell

Ben Chilwell komt in de plaats van Yohan Benalouane

start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
De bal rolt opnieuw in het King Power Stadium. Kan Leicester na de pauze alsnog voor een heuse stunt zorgen? Het heeft in ieder geval Ulloa en Chilwell in de strijd gegooid.


stop

1e helft afgefloten

Rust


Geen penalty
Carrasco gaat in de zestien tegen de vlakte na een contact met Schmeichel. Uit de herhaling blijkt duidelijk dat de doelman van Leicester City wel degelijk de bal speelt. Ref Rocchi laat terecht doorspelen.

Getty Images

Volley Mahrez
Oblak moet een eerste keer tussenbeide komen. De volley van Mahrez is gelukkig te centraal waardoor de Sloveen makkelijk kan klemmen.


Schotje Saul
Leicester heeft nog niet kunnen reageren na de achterstand. Saul test Schmeichel opnieuw, al heeft de Deense doelman nu wel weinig moeite met de poging van de Spanjaard.

goal

Doelpunt Saúl Ñíguez Esclápez

Doelpunt Saúl Ñíguez, 0-1
De eerste echte kans is meteen raak. Saul kopt een voorzet van Felipe Luis heerlijk binnen. Leicester moet al drie keer scoren wil het alsnog doorgaan.

Photo News

Okazaki over
Daar zijn Vardy en Okazaki toch een eerste keer. De Japanner komt na een pass van Vardy goed voor zijn man, maar besluit hoog over. Al was het ook niet eenvoudig voor Okazaki.


Weinig kansen
Het King Power Stadium wacht nog altijd op een eerste echte doelkans, intussen zijn we toch al zo'n twintig minuten ver. Vardy en Okazaki worden voorin bij Leicester nauwelijks bereikt.


Carrasco twee keer
Atlético loert als vanouds op de counter. Carrasco dwingt eerst een corner af, maar die levert niets op. Niet veel later is onze landgenoot daar weer met een listige voorzet, Koke komt net te laat.

Getty Images

Leicester probeert
Leicester City beseft dat het moet scoren om door te stoten naar de halve finales en probeert het heft in handen te nemen. De Engelsen monopoliseren de bal, maar aanvallend kunnen ze nog niet dreigen.


Rustig begin
Beide ploegen nemen geen al te voortvarende start en maken van de openingsminuten gebruik om elkaar te besnuffelen. Het is wachten op het eerste doelgevaar.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt in het King Power Stadium. Kunnen Carrasco en co. hun 1-0 bonus uit de heenmatch verzilveren?

Getty Images

Opstellingen

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez; Vardy, Okazaki

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godin, Savic, Luis; Gimenez, Gabi, Koke, Saul; Carrasco; Griezmann


voorbeschouwing

Atlético Madrid is in topvorm. De Spanjaarden wonnen afgelopen zaterdag makkelijk met 3-0 van Osasuna, met Yannick Carrasco tweemaal aan het kanon. Vandaag proberen ze in Leicester een 1-0 voorsprong uit de heenmatch te verdedigen en zo een plekje in de halve finales van de Champions League af te dwingen.

The Foxes kwam dit weekend niet verder dan een 2-2 gelijkspel op Crystal Palace. Geen ideale voorbereiding, maar het King Power Stadium kan wonderen doen vanavond. Leicester City rekent bovendien op een terugkeer van aanvoerder Wes Morgan.

Mis geen minuut van de wedstrijd en volg alles LIVE op HLN.be vanaf 20u45!