Helemaal beklonken: Real Madrid en Chelsea hebben een akkoord over Eden Hazard

Photo News
Chelsea heeft het laatste bod van Real Madrid aanvaard. Beide clubs hadden gisteren opnieuw contact en de deal is nu helemaal beklonken. Enkel de handtekeningen ontbreken nog. Eden Hazard trekt dus naar Real Madrid voor meer dan 100 miljoen euro. De duurste Belgische speler ooit. 

Het communiqué ligt klaar. Eden Hazard is nu helemaal onderweg naar Real Madrid. Chelsea heeft het laatste bod van Real aanvaard. Het is nu enkel nog afwachten op de afhandeling van het papierwerk, het uitklaren van de laatste details en de finale handtekeningen. Real betaalt een initieel bedrag van 100 miljoen euro, maar dat kan met gegarandeerde bonussen oplopen tot ruim 140 miljoen euro. 

Een deal die sinds gisteren in de lucht hing. El Chiringuito TV in de Spaanse hoofdstad ging gistermiddag helemaal loos: de overgang van Hazard zou gisteren, ten laatste vandaag helemaal rond zijn. Het klokje tikte verder. Een Italiaanse freelancer van The Guardian schreef op basis van zijn bronnen voor middernacht hetzelfde.

 In Tubeke amuseerde Eden Hazard zich met een quiz en teambuildingsssessie met grote Belgische ex-sporters. Hij had toen nog geen weet van een sluitende deal, maar was in blijde verwachting. Vandaag arriveerde het verlossend telefoontje. ‘t Heeft allemaal wat langer geduurd, maar het eind is in zicht. Nu wachten op de formele afhandeling. Een formaliteit.

Maandag gingen beide partijen zonder akkoord uiteen, maar gisteren was er opnieuw contact. Met witte rook tot gevolg.

Real zette maandag een nieuw offensief in. De CEO van Real Madrid, Jose Angel Sánchez, vloog naar Londen met de intentie om de deal van Eden Hazard af te ronden. Gedurende uren zat hij samen met Marina Granovskaia, transferbazin van Chelsea. De voorbije maanden legde ze twee officiële aanbiedingen van Real naast zich neer. Ze weigerde in april een bod van 100 miljoen euro. Tot frustratie van Real, dat gehoopt had om met dat bedrag toe te komen. De Koninklijke schakelde na de Europa League-finale een versnelling hoger voor Hazard, met een nieuw bod en een afspraak om te onderhandelen. Een signaal dat een akkoord in de lucht hing. Real was bereid om circa 120 miljoen euro te betalen voor een speler die nog een jaar onder contract ligt, maar Chelsea liet nog een keer weten dat het meer in gedachten had. Maandag gingen beide partijen zonder akkoord uiteen, maar gisteren was er opnieuw contact. Met witte rook.

Trainer Zinédine Zidane wil Hazard er absoluut bij. Hij ziet hem als bouwsteen voor zijn nieuwe elftal en na een turbulent seizoenseinde beslisten zijn bazen om toch meer geld op tafel te gooien. Dat gebeurde. Op de officiële presentatie bij Real is het sowieso wachten tot na de interlands. Na vijf maanden getouwtrek kan dat uitstel er nog wel bij.

Onze journalist Kristof Terreur over de transfer van het jaar:
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tobias Bouten

  Toch ongelofelijk hoe zuur sommige mensen zijn. Kunnen we niet gewoon trots zijn en hem het beste wensen? Wat willen jullie nog meer... Als je hem dit al niet gunt. Sympathieke pee ook. Onlangs in bxl tegengekomen, heeeel down to earth, respectvol en vriendelijk. Topkerel ! Proficiat met het vervullen van je kinderdroom, niet velen kunnen dat zeggen!

 • monique dewaele

  ben nieuwsgierig - vond hem bij Chelsea niet regelmatig genoeg en dit absurd bedrag is hij hoegenaamd niet waard

 • Rudolf Leplae

  Voor het transferbedrag moeten de meeste Belgen 250 jaar gaan werken. Geen kritiek op Eden Hazard, niemand weigert wat ze willen geven, maar op de gevers van dergelijke bedragen.

 • Peter Pastijn

  Topspeler, ongeloofelijk sympathiek ogende gast, niets dan respect! Succes gewenst Eden Hazard!

 • Louis Heyens

  @ Henkie Janssen: U schrijft "Hazard is geen Ronaldo, die gaat die ploeg niet kunnen dragen" Ronaldo DROEG de ploeg ook niet, hij was (is) een egoïstische goalgetter en zeker geen teamspeler en dat is Hazard 100 procent zeker wel. Waarmee ik niet wel zeggen dat CR geen wereldster is want zijn scorend vermogen zegt genoeg. Van Hazard verwacht men DAT niet, hij is de man die een verdediging uit elkaar gaat spelen en dan de beslissende voorzet trapt OF scoort.