Hazard: “Ik ben kapitein bij de Rode Duivels, maar dat was vreemd omdat ik weet dat ik naast het veld geen leider ben”

REUTERS
“Naast het veld ben ik geen leider, erop zeker wél.” ‘t Zijn de woorden van Eden Hazard in een kerstinterview op de clubwebsite van Chelsea. De meest bepalende pion van coach Sarri -tien goals en negen assists- reageerde op enkele uitspraken van ploegmakker Cesc Fabregas. 

“Naast het veld zou ik, als ik de coach was, Eden nooit de aanvoerdersband geven. Hij is heel stil, praat niet vaak en moeit zich weinig met dingen. Maar op het veld zou ik hem wel aanvoerder kunnen maken”, aldus Fabregas. “Hij is een leider. Hij wil altijd de bal. Hij is zowel voor Chelsea als voor België een heel belangrijke speler.”

“Ik begrijp wat Cesc bedoelt”, reageert Hazard. “Ik denk er exact hetzelfde over. Ik ben nu kapitein van de Rode Duivels, maar dat was voor mij ook vreemd omdat ik weet dat ik naast het veld geen leider ben. Wanneer ik het veld betreed, ben ik dat zeker wel. Op een andere manier dan bijvoorbeeld John Terry of Vincent Kompany.”

Photo News

Als gevolg van zijn onnavolgbare dribbels incasseert Hazard vaak flinke trappen. In de seizoenen 2014/2015 en 2016/2017 moest niemand meer overtredingen trotseren. Ook dit seizoen vinden we Hazard bovenaan die lijst terug. Een overtreding om de 24 minuten. “Soms is dat lastig, ja. Al zeven jaar incasseer ik trappen. Gelukkig hebben we één van de beste medische afdelingen van de wereld. Ik zeg het niet graag, maar wanneer spelers me onderuit proberen te maaien, geeft mij dat het gevoel dat ik te goed ben. Ofwel proberen ze me te stoppen, maar lukt hen dat niet. Het geeft me extra kracht om iets magisch te doen.”

Photo News

Afgelopen zomer vervoegde Italiaans voetbalicoon Gianfranco Zola de staff als assistent-trainer. “Het is een privilege om met hem te werken. Hij helpt de spelers heel veel. We wisten dat hij een legende was. Niet alleen bij Chelsea, maar in het voetbal algemeen. We hebben gelijkaardige capaciteiten. Het is een beetje zoals bij de Belgische nationale ploeg, waar we twee jaar lang met Thierry Henry werkten. Wanneer een legende als hij tegen je praat, luister je.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Hazard is een geweldige voetballer, een speler waar je als toeschouwer voor naar het stadion komt. Maar een echte leider, nee..bij de Rode Duivels heb ik de afgelopen 30 jaar nog nooit een echte leider op het veld of daarbuiten gezien. En natuurlijk worden dribbelaars vaak getrapt door tegenstanders. Wat te denken van Messi, alleen is Messi slimmer, hij zorgt dat hij bijna nooit in duel komt.

 • Patrick Losa

  Hopelijk gaat hij naar Real. Schitterend mens en voetballer

 • Dave Janssens

  Op het veld ook niet Cassius Roy? Misschien niet met zijn mond nee, zoals er hier veel goed zijn met hun mond, maar pakweg tegen Brazilië nam zijn ervaring het elftal op sleeptouw naar het einde toe, maakte hij de juiste keuzes door het spel niet te overhaasten en rust te brengen en zo de voorsprong vast te houden. Op de BBC had men het toen over de beste kwaliteiten van een kapitein. Eden heeft die band nooit gevraagd btw, maar is er als een baas en zonder kapsones mee omgegaan.

 • Willy OPDEBEECK

  De mooiste eigenschappen van de getalenteerde Eden Hazard : zijn eenvoud en zijn humor. Een schitterende voetballer die steeds nuchter in het leven staat. Heel veel respect, Eden !

 • Roger Deprez

  Hij is wel eerlijk en dat is een feit.