Hartelijk wordt het weerzien niet, warm des te meer: wordt “rat” Courtois morgen doelwit van niet al te fraai plan Atlético-fans?

rv/EPA
Een hartelijk welkom wordt het niet, warm eens te meer. Zo’n vijf jaar nadat hij zijn laatste wedstrijd keepte in het shirt van Atlético, keert Thibaut Courtois met Real Madrid terug voor de clash met de stadsgenoot. Afspraak morgen (16u15) in het Wanda Metropolitano. 

De Spaanse titel, de Spaanse Beker én de Europa League. Als huurling van Chelsea was de doortocht van Courtois bij Atlético één groot succes. Toch hoeft hij morgen, bij zijn eerste terugkeer, geen leuk weerzien met de fans te verwachten. Zijn overstap naar het witte gedeelte van Madrid zette kwaad bloed bij Los Colchoneros. Al sinds augustus -vlak nadat zijn transfer in kannen en kruiken was- broedt de Atlético-aanhang op een weinig fraai plan. Er werd opgeroepen om massaal speelgoedratten richting onze landgenoot te gooien. Afwachten of de Atlético-fans morgen de daad bij het woord zullen voegen.

“Het wordt speciaal. En toch maakt het nieuwe stadion van Atlético dat ik het gevoel heb: ‘Da’s niet waar ik speelde, ik heb ergens anders gevoetbald’”, vertelde Courtois vorige week nog in een interview aan onze krant.  “Als men over mij praat, zal ik mijn mond niet houden. Simeone vertelde dat ik op het FIFA-gala de trofee voor beste doelman enkel had gewonnen omdat ik nu bij Real Madrid speel. Dat heeft er niks mee te maken, natuurlijk, en daarom heb ik geantwoord. Maar dan krijg je weer die onzin: ‘Courtois valt Simeone aan.’ Terwijl ik net heel veel respect heb voor Simeone - hij is gewoon een hele goeie trainer.”

9 mei 2012: Thibaut Courtois viert aan de zijde van coach Diego Simeone na de gewonnen finale van de Europa League.
AP 9 mei 2012: Thibaut Courtois viert aan de zijde van coach Diego Simeone na de gewonnen finale van de Europa League.

Persona non grata

't Kan verkeren: eind september 2017 pronkte Courtois nog naast zijn eigen tegel voor het Wanda Metropolitano. Een eer voor de man die tussen 2011 en 2014 154 wedstrijden het doel van Atlético verdedigde. “Welkom, Tibu! Je schreef geschiedenis bij ons en je plaats is meer dan verdiend”, luidde het. 

Zo’n elf maanden later veranderde de beste doelman van het afgelopen WK er in ‘persona non grata’. Met graffiti werd er “rat” op zijn persoonlijke tegel gespoten. Mensen spuwden op het plakkaat en er werd bier op gemorst. Om erger te voorkomen namen twee personen van de security plaats voor de tegel. Courtois kan hen morgen een hak zetten. Wint Real van de stadsgenoot, wipt het over Atlético naar de tweede plaats. Eind september, toen de manschappen van Simeone op bezoek gingen in Bernabéu, hield de Rode Duivel zijn netten droog (0-0).

Getty Images
EPA
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Grande

    Ik hoop dat hij met een paar prachtige reddingen ervoor zorgt dat Atletico vernederd wordt.

  • David Lievens

    Belachelijk gedrag van fans die zich vooral groot voelen in groep. Als ze alleen voor hem zouden staan, zal het een pak minder zijn. Maar in de anonimiteit van hun clubkleuren voelen ze zich sterk. Ge hebt ze bij elke supportersclan.

  • Jozef Peeters

    Heel achterlijk maar ook heel menselijk om iemand te veroordelen obv enkele minder leuke keuzes/handelingen en al de positieve dingen te vergeten. De ontwikkeling staat op dat gebied priecies stil bij de meesten..