Ga naar de mobiele website
^ Top

Harry Kane knalt met vier goals in Leicester droom van Romelu Lukaku aan diggelen

AFP
Harry Kane heeft met een forse eindspurt de droom van Romelu Lukaku verpest om topschutter van de Premier League te worden. De spits van Tottenham scoorde maar liefst vier keer op het veld van Leicester in een 1-6 zege voor de Spurs. Zo gaat 'Hurricane' met 26 goals op en over Lukaku (24 stuks). De laatste speeldag lijkt geen soelaas te gaan brengen voor Lukaku. Terwijl Tottenham naar degradant Hull mag, ontvangt Everton Arsenal, nog in de running voor de CL-tickets.

Na een goeie start van de uittredende kampioen (eerst kon Vardy vrij uithalen, nadien week een schot van Amartey vervaarlijk af) namen de Spurs het commando over in het King Power. Kane sloeg aan het dribbelen, maar zijn krul ging aanvankelijk nog ver naast. Waarna Heung-Min Son na 25 minuten en een lang uitgesponnen aanval kon voorbrengen en Kane hoefde maar in te lopen. Nadien bleven de Spurs komen. Delle Alli klom hoog, maar zijn kopbal miste kracht en kon Schmeichel niet verrassen. Op het halfuur 0-2: op knappe assist van de Zuid-Koreaan Heung-Min Song joeg Delle Alli in één tijd binnen.

REUTERS
Getty Images

Show Harry Kane

In de tweede helft was het lang wachten op een reactie van Leicester, maar die kwam er uiteindelijk toch. Lloris werd omspeeld op het uur en Chillwell rondde knap af. Het antwoord van Tottenham liet niet lang op zich wachten. Een prima voorzet van Alderweireld werd teruggekopt naar Kane en die kon het leer opnieuw makkelijk voorbij Schmeichel koppen. Nummer 24 voor Kane, waarmee hij in de topschuttersstand op gelijke hoogte van Lukaku kwam. Helaas voor de Rode Duivel liet Kane het daar niet bij en sloeg hij in de absolute slotfase nog twee keer toe. Ook Heung-Min Son kon daartussen niet achterblijven. Hij rondde een snelle tegenaanval perfect af met een gekruist schot.

Getty Images
REUTERS
REUTERS
REUTERS
Photo News2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • stijn rogiers

    Das dan maar 60mio meer voor lukaka

  • Lars Vanhee

    Zou er niet van schrikken dat daar groot bedrag op gegokt is

Meld een bug