Hala Hazard? Eden Hazard bevestigt dat hij knoop over toekomst heeft doorgehakt

EPA
Gedribbeld en op snelheid gepakt door zijn eigen woorden. In een documentaire voor RMC Sport die vanavond wordt uitgezonden zegt Eden Hazard (28) vlakaf: “Ik weet wat ik wil. Ik heb mijn beslissing genomen.” Lees: hij is klaar met Chelsea en lonkt naar Real Madrid.

Open en bloot. Tegen wil en dank liggen alle kaarten nu echt wel op de tafel. Zelfs Eden Hazard werd verrast door zijn eigen woorden, geplukt uit een documentaire van 52 minuten die vanavond op de Franse sportzender RMC Sport wordt uitgezonden. Het interview zelf werd een tweetal maanden geleden al opgenomen, maar speler en entourage hadden niet verwacht dat het zo snel on air zou komen. Laat staan dat een journalist op zoek naar een kijkerslokker er net die quote zou uitplukken. Verrassend waren de uitspraak en de daaruit voortvloeiende conclusies niet eens. Hazard heeft het afgelopen jaar genoeg gehint dat hij graag naar Real Madrid wil.

Pr-machine

Met dat verschil dat hij tot die bewuste quote op RMC alle deuren had opengehouden. Nooit zei hij zo expliciet dat hij een knoop had doorgehakt. Hazard: “Ik weet wat ik wil. Ik heb mijn beslissing genomen.” Gepakt op zijn openheid. Gedribbeld door zijn eerlijkheid. Hij kan het alleen zichzelf verwijten. Liever had hij de buitenwereld in het ongewisse gelaten tot Chelsea en Real effectief rond de tafel hadden gezeten. Tant pis. Ervan wakker liggen zal hij niet. Hoogstens zal Hazard eens met de ogen rollen wanneer hem weer eens gevraagd wordt naar Real, of zal hij met een clichéantwoord komen aandraven. In zijn hoofd is hij, zoals hij aangaf, al een tijdje klaar met Chelsea, waar hij alles heeft gezien, alles gewonnen. Real wil hem, hij wil naar Madrid. Hazard hoopt Stamford Bridge straks door de grote poort te kunnen verlaten. Zonder ruzie.

EPA

De pr-machine van Chelsea sprong gisteren in de bres voor Hazard. Zo gaat dat bij Engelse clubs, bedrijven die hun communicatie liefst zelf inkleuren. Binnen de club kennen ze de wensen van Hazard ook al een tijdje, maar toch probeerden ze de quotes van zijn sterspeler wat af te zwakken. Damage control. Iedereen gunt er Hazard zijn droomtransfer na bijna zeven seizoenen trouwe dienst, maar tegelijk willen ze bij Chelsea hun onderhandelingspositie niet ondermijnen. Een speler die openlijk zegt dat hij weg wil, zet druk op de transferprijs. Een scenario dat ze willen vermijden. Een bedrag werd nog niet gecommuniceerd aan Real, maar CEO Marina Granovskaia hoopt op meer dan 115 miljoen euro. In Madrid hopen ze daar wat van af te knabbelen.

EPA

Formele gesprekken over het transferbedrag lopen er nog niet tussen de clubs, maar bij Chelsea zijn ze zich al sinds vorige zomer bewust van de concrete interesse uit Spanje. Real Madrids algemene directeur José Ángel Sánchez kreeg toen te horen dat Hazard zelfs niet voor een wereldrecordbod te koop was. Een officieel bod liep er nooit binnen en onze landgenoot legde zich neer bij het standpunt van zijn club. Hij wist dat zijn tijd zou komen.

In de etalage

Met nog zeventien maanden over op zijn contract heeft hij zijn toekomst stevig in handen. Pogingen van Chelsea om die overeenkomst open te breken, met de toezegging dat hij de bestbetaalde speler ooit wordt in Londen, hield Hazard het voorbije jaar subtiel af. Daarmee zette hij zijn werkgever voor een voldongen feit. Chelsea is niet de club die spelers met een serieuze marktwaarde zomaar hun laatste contractjaar laat ingaan en het risico neemt hen voor niks te verliezen - zie ook Thibaut Courtois. Hazard staat in de etalage, maar liever houden ze ook dat stil.

Alle partijen handelen de meest voorspelbare deal van de zomer straks graag in alle discretie af. Als de eerlijke Hazard maar zwijgen kan.

REUTERS22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Goens

  Ik denk eerder Barca ipv real

 • Carlos Simonis

  Als Real Madrid hem zo graag wilt, waarom duurt het dan zo lang ?

 • ETIENNE BOECKX

  Er zal weer een transfer van veel zwart geld worden witgewassen !

 • Jonas Gent

  Hij heeft gelijk! De grootste traditieclubs zijn niet in Engeland, maar wel bij Real, Barcelona, Bayern Munchen en in Italië.

 • Jan Rottiers

  Zolang Messi daar speelt moet hij er wegblijven !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00