Guinee schorst Paul Put levenslang en legt monsterboete op: “Ik was zelf slachtoffer van afpersing”

Paul Put
REUTERS Paul Put
De Guinese voetbalbond heeft Paul Put (63) veroordeeld voor corruptie. De Belgische coach is levenslang geschorst en krijgt een boete van liefst 100.000 euro opgelegd. Put werd vorige maand ontslagen nadat hij stafleden zou afgeperst hebben om een deel van hun wedstrijdpremie af te staan. “Ik ben zelf slachtoffer geworden van afpersing”, laat hij weten.

Een maand geleden werd Paul Put aan de deur gezet na een ontgoochelende Africa Cup. Toen raakte bekend dat enkele spelers, onder wie aanvoerder Ibrahima Traoré, bevestigd hadden dat Put stafleden afperste door een deel van hun wedstrijdpremies te eisen. Put zelf moest op zijn beurt dan weer tien procent van zijn salaris afstaan aan Amadou Diaby, de vicevoorzitter van Guineefoot. 

De Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond stelde meteen een onderzoek in en komt nu tot de conclusie dat Put schuldig is aan corruptie. Guinee geeft hem een levenslange schorsing en een monsterboete van 100.000 euro. De FIFA zou de schorsing nog wereldwijd kunnen maken. Put kan nog in beroep gaan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Eerder was de ex-trainer van onder anderen Lokeren, Lierse en Moeskroen al betrokken in de zaak-Ye. 

Put: “Zelf slachtoffer van afpersing”

“Ik ben zelf slachtoffer geworden van afpersing”, laat de Belg via een communiqué weten. “Ik ben afgeperst door Amadou Diaby. Hij deed me geloven dat alles met de goedkeuring van de bond was geregeld. Daarom stapte ik erin mee.” 

Put ontkende eerder deze week in een persbericht nog alle beschuldigingen aan zijn adres. “Ik heb in mijn carrière nog nooit geld gepakt van een speler of staflid. Personen die het tegendeel beweren, moeten met bewijzen komen.”

AP8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Kijzer

  Ideale trainer voor de Albanese nationale ploeg.

 • Eric Gebruers

  Wat is er allemaal waar?

 • Eric Urkens

  Gelukkig is er de Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond, daar heb ik alle vertrouwen in.

 • Maureen Verraest

  Prutser

 • Peter De Sadeleir

  Hij zal het waarschijnlijk nooit leren!.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00