Guardiola verrast: "Kompany is klaar voor terugkeer. Hij kan zelfs starten"

Photo News
Vincent Kompany (30) is opnieuw klaar voor zijn terugkeer bij Man City. "Hij kan zelfs starten,", zegt Guardiola. Volgt u nog? Tien dagen geleden moest Kompany in laatste instantie, na de opwarming, passen voor de oefeninterland tegen Nederland en ook tegen Estland ging er een streep door zijn naam. Onvoldoende hersteld van lichte overlast in de liesstreek.

Met zijn voorgeschiedenis neemt de Rode Duivel geen enkel risico meer, maar bij Man City hebben ze zich al eens afgevraagd of de blessures niet in zijn hoofd zijn geslopen. Dat de huidige pijntjes eerder mentaal zijn dan fysiek. "Ik heb met Roberto Martínez gesproken", zei Guardiola gisteren. "Vincent was klaar om die oefeninterland te spelen, maar omdat hij zich geen 100 procent voelde, hebben ze beslist hem toch niet op te stellen. Maar hij keerde wel fit terug naar ons. Hij heeft donderdag goed getraind, vandaag evenzeer. We werken eraan. Om zijn hoofd vrij te maken, maar ook de spier voelt steeds beter aan. Hij liep geen nieuwe kwetsuur op. Vincent staat er weer dichtbij en wij hopen de beste Vincent snel weer terug te hebben."

Man City trekt deze namiddag naar Crystal Palace en zou het gestalte van Kompany wel eens kunnen gebruiken achterin. "Hij is klaar om te starten, maar laat me er eerst nog eens over nadenken." Kompany mist wedstrijdritme. Drie weken geleden stond hij voor het laatst aan de aftrap. Sinds zijn terugkeer na vier maanden blessureleed speelde hij amper 215 minuten. De voorbije drie matchen hield Guardiola hem op de bank.

Photo News
Photo News
REUTERS