Guardiola: "Touré liegt en hij weet het"

Getty Images
Pep Guardiola heeft gereageerd op de beschuldigingen van Yaya Touré. De Ivoriaan beschuldigde Guardiola eerder deze week van racisme. Tegenover de Catalaanse zender TV3 was de coach van Manchester City duidelijk: van racisme is nooit sprake geweest.

"Het is een leugen en dat weet hij zelf ook'', aldus Guardiola. "We hebben twee jaar samengewerkt en nu zegt hij dit. Hij heeft het mij nooit in mijn gezicht gezegd.''  

De 35-jarige Touré kwam onder Guardiola nauwelijks aan spelen toe. "Ik ben me gaan afvragen of het met mijn huiskleur te maken had. Guardiola heeft vaker problemen met Afrikanen gehad. Ook bij Barcelona'', liet de Ivoriaan optekenen bij France Football. "Hij was wreed tegen mij.'' Het contract van Touré loopt deze zomer af. De middenvelder heeft voorlopig nog geen nieuwe club gevonden.

Barcelona

Manchester City werd afgelopen seizoen kampioen in de Premier League. Het contract van Guardiola werd daarop verlengd tot 2021. Een terugkeer naar Barcelona, waar hij tussen 2008 en 2012 trainer was, zit er volgens de oefenmeester niet in. ,,Nee, in de rol van de coach is dat over. Ik ben niet meer dezelfde persoon als toen en er zal ook anders naar me gekeken worden.''

Ook als voorzitter zit een terugkeer er niet in. "Nee, ik ben een trainer en daar ben ik goed in.  Ik ben geen bestuurder. Je kunt niet overal goed in zijn.'' 
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rudi Meulemeester

  'Hij liegt en hij weet het', tja dit is de definitie van liegen hé. Het is nu éénmaal eigen aan liegen dat je weet dat je de waarheid niet spreekt. Domme titel, dus.

 • Geert V.Acker

  Dat is het enige wat die mannen aanhalen “racisme”als ze ongelijk hebben.Hij geeft een mooie carrière gehad en zou beter in schoonheid eindigen maar is nu te laat vrees ik want wie wil hem nog?

 • eric debanne

  Niets van aantrekken Pep ! Zo zijn slechte verliezers altijd ... Zielig en triestig van die toure om dit uit te draaien tot racisme.... Dat ze die speler maar buitenzwieren !

 • John Klop

  Niet aantrekken Pep... Iedere echte City supporter weet hoe de vork in de steel zit. Yaya is verkeerd hier! En dat natrappen is allesbehalve!