Grote zorgen om Zwitserse topvoetbalster, vermist na sprong in meer

Florijana Ismaili (links) in actie tijdens een WK-barrageduel tegen Oranje.
Photo News Florijana Ismaili (links) in actie tijdens een WK-barrageduel tegen Oranje.
Florijana Ismaili, aanvoerster en Zwitsers international van Young Boys Bern, is sinds zaterdag als vermist opgegeven. De 24-jarige voetbalster had gisteren samen met een vriendin een boot gehuurd. Op het Como-meer zou ze vanaf de boot in het water zijn gesprongen om te zwemmen.

“Het was erg heet en ze zocht wat afkoeling in het water”, aldus haar vriendin. Maar na de sprong komt Ismaili niet boven water. Haar vriendin wacht, en blijft wachten. “Ik dacht dat ze mij wilde doen schrikken en dat ze aan de andere kant van de boot zou opduiken.” Dat gebeurt niet, de vriendin geraakt in paniek - “Ik riep minutenlang vertwijfeld haar naam”. Radeloos belt ze vervolgens de politie. Zoekacties van politie en brandweer leverden tot dusver niets op.

Het Como-meer staat bekend om zijn sterke stromingen onder het veelal rustige wateroppervlak. Mogelijk is de jonge vrouw daardoor in de problemen gekomen. “Voorlopig kunnen we helaas niet zeggen wat er gebeurd is”, luidt het bij de politiediensten. “Het valt niet uit te sluiten dat de vrouw bij de sprong in het koude water onpasselijk is geworden.”

Young Boys Bern reageert met verslagenheid op het nieuws.  “We zijn erg getroffen door dit nieuws, maar hebben de hoop niet opgegeven dat alles goed komt”, klinkt het bij de Zwitserse club.

Ismaili speelde 33 wedstrijden voor de Zwitserse nationale ploeg, daarin trof ze drie keer raak. Ze kwam in actie in de barragewedstrijden tegen de Red Flames voor het WK 2019. Oranje pakte in de finale tegen Zwitserland uiteindelijk het ticket voor het WK.

AFP
Ook tegen de Red Flames was Ismaili van de partij, hier met Laura Deloose en keepster Nicky Evrard.
EPA Ook tegen de Red Flames was Ismaili van de partij, hier met Laura Deloose en keepster Nicky Evrard.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.