Goed nieuws voor Batshuayi: Gignac ruilt Marseille voor Mexicaanse Tigres

De Franse aanvaller André-Pierre Gignac verlaat Olympique Marseille en speelt komend seizoen bij het Mexicaanse Tigres UANL. Dat heeft de club uit Monterrey vrijdag bevestigd. Verdere details over de overgang ontbreken.

De 29-jarige Gignac speelde de voorbije vijf jaar voor l'OM, waar hij afgelopen seizoen in de spits het gezelschap kreeg van Rode Duivel Michy Batshuayi. Daarvoor stond de 21-voudige international op de loonlijst bij Toulouse en Lorient.

Gignac werd donderdag bij zijn aankomst in de Mexicaanse stad al verwelkomd door honderden enthousiaste supporters en onderging daarna zijn medische testen. "Ik ben trots dat ik deel uitmaak van de Tigres-familie", meldde hij op Twitter.

De Fransman heeft een neus voor doelpunten en eindigde afgelopen seizoen met 21 treffers nog op de tweede plaats in de topschuttersstand in de Franse Ligue 1. In totaal vond hij in 290 competitiewedstrijden in de Franse eerste klasse 102 keer de weg naar de netten en voor de Franse nationale elf scoorde hij vijfmaal. Bondscoach Didier Deschamps riep hem, ondanks een uitstekend seizoen, niet op voor de recente oefenwedstrijden van Les Bleus tegen de Rode Duivels en Albanië.