Geweldige halve omhaal, heerlijke solo: Origi en Batshuayi doen zich opmerken in League Cup

Origi viert.
AFP Origi viert.

Vijf voor Liverpool, vijf voor Arsenal na de reguliere speeltijd in de Carabao Cup. Vijf voor Liverpool na strafschoppen, vier voor Arsenal. Open deur op Anfield. Een Belg hield Liverpool in de race: Divock Origi. Eerst de 4-4, voorbij het uur. Een aardige poging, maar Arsenal-doelman Martínez had meer kunnen doen. Vervolgens de 5-5 in de slotseconden van de extra tijd. Geweldige halve omhaal. De Duivel heeft een neus voor belangrijke goals. Na de misser van Ceballos in de penaltyreeks trapte hij Liverpool op voorsprong (4-3). Jones maakte het nadien af. Liverpool ontsnapte, maar blijft zo zijn kalender wel vol stouwen. In een drukke decembermaand heeft de Champions Leaguewinnaar immers ook nog verplichtingen op het WK voor clubs. Aston Villa plaatste zich ten koste van Wolves. Engels en Dendoncker kregen rust. 

Michy Batshuayi scoorde een knappe sologoal voor Chelsea - de gelijkmaker na rust. Zijn eerste uur was nochtans pover. “Zijn doelpunt was een  combinatie van techniek, kracht en snelheid”, zei Frank Lampard. “Het is niet simpel als je weinig speelt, maar ik ben erg tevreden over zijn professionalisme en instelling op training. Telkens hij zijn kans krijgt, doet hij iets.” Spits van momenten. Met een gewéldige vrijschop schoot Marcus Rashford Manchester United naar de volgende ronde. Pareltje. 

Michy Batshuayi.
AFP Michy Batshuayi.

De Belgische goals:

De geweldige vrijschop van Rashford:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie Laporte

  Knap van origi, maar twee blunders van die keeper hoor...

 • marion vermoet

  Inderdaad dit soort wedstrijden stellen niks voor,deze wedstrijden zijn alleen voor het geld! En het klopt Arsenal speelde grotendeels met jonkies!

 • iwan Rombouts

  Geef die spitsen op regelmatige basis hun kans bij de Rode Duivels en dan bedoel ik regelmatig en meer dan 10 minuten. Dan kunnen we Romeluutje bij het groot huisvuil zetten. Please!

 • patrick morel

  Wat een wedstrijd en prachtige goals van Origi. Arsenal speelde volgens mij met een ploeg jonkies, zulke jonge spelers..