Gevonden lichaam in vliegtuigwrak is dat van Emiliano Sala

Het lichaam dat uit het wrak van het vliegtuigje in het Kanaal geborgen werd, is dat van voetballer Emiliano Sala. Dat heeft de politie van Dorset gisterenavond bevestigd. De naasten van Sala zijn op de hoogte gebracht en het onderzoek naar de omstandigheden van zijn dood loopt nog. Van de tweede inzittende, piloot David Ibbotson, is nog geen spoor. 

De 28-jarige Sala en de 59-jarige Ibbotson zaten op maandag 21 januari met zijn tweeën in het kleine vliegtuig dat op weg was van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City. Het vliegtuig verdween die avond van de radar boven het Kanaal. Het wrak van het vliegtuigje is afgelopen zondag ten noordwesten van het eilandje Guernsey gevonden. Een dag later werd bekendgemaakt dat er een lichaam in het wrak zichtbaar was.

Het lichaam van Sala werd geborgen en naar het Isle of Portland vervoerd.
AFP Het lichaam van Sala werd geborgen en naar het Isle of Portland vervoerd.

Pogingen om het toestel vanaf de zeebodem naar boven te tillen, zijn mislukt vanwege het slechte weer. Het geborgen lichaam werd vervoerd naar het Isle of Portland. Rond het middaguur werd het lichaam in een ziekenwagen overgeladen. Gisterenavond werd bekend gemaakt dat het om het levenloze lichaam van Emiliano Sala gaat. 

Vincent Tan, eigenaar van Cardiff City liet intussen weten bereid te zijn om de repatriëring van Sala naar Argentinië te financieren. “We zullen ook blijven samenwerken met de AAIB en de onderzoekers om erachter te komen hoe de crash is gebeurd en om de familie van Emiliano bij te staan. We voelen een enorm verlies, maar het grootste verlies wordt gedragen door de familie van Sala”.

Het lichaam dat werd aangetroffen in het vliegtuigwrak, is geïdentificeerd als voetballer Emiliano Sala. Van piloot David Ibbotson is nog geen spoor.
AP Het lichaam dat werd aangetroffen in het vliegtuigwrak, is geïdentificeerd als voetballer Emiliano Sala. Van piloot David Ibbotson is nog geen spoor.
AFP
AFP21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  @Sharon Vandewaetere. Als je met zo'n vliegtuig in het water valt, doe je toch een poging om er uit te geraken, toch. Daarbij zijn zwemvesten verplicht, die doe ik dan ook altijd aan bij een kanaalvlucht zelfs op 6000ft. En ook, voor ik vertrek toon ik aan de passagiers hoe zo'n deur toe en open gaat, waarbij een van de passagiers dat zelf eens moet overdoen.

 • Gerd Peeters

  RIP jongen en sterkte aan de familie.

 • Sharon Vandewaetere

  Ik vind het toch erg vreemd dat er maar 1 lichaam werd aangetroffen. Ik weet nu ook niet of het vliegtuig nog volledig intact was maar indien het zo was, hoe kan het dan dat de piloot er niet meer in zat? De ex-vriendin van Sala zei dat ze eens haar verhaal zou doen omdat ze zei dat er vele dingen gebeurden die niet zuiver waren. Hoe dan ook, dit is verschrikkelijk. Veel sterkte aan de familie. RIP Sala

 • Diana De Wit

  toch heel bizar dat de piloot niet in het vliegtuig zit!!! hplk gaat de zoektocht verder!

 • annie laureys

  En nu De vraag ....waar is de piloot ?