Gerard Piqué kan tranen niet bedwingen wanneer hij het over situatie in Barcelona heeft

Gisteren zijn miljoenen Catalanen naar de stembus gegaan om over hun onafhankelijkheid te stemmen, waaronder Gerard Piqué. "Ik heb al gestemd. Samen zijn we onstuitbaar om de democratie te verdedigen", aldus de Barça-verdediger in het Catalaans voor de wedstrijd.

"Het was een hele moeilijke wedstrijd, de slechtste ervaring uit mijn carrière", zei een zwaar geëmotioneerde Piqué na de match. "We hebben onder Franco lang niet kunnen stemmen in dit land, dus moeten we het stemrecht verdedigen. Ik voel me Catalaan, en vandaag ben ik trotser dan ooit op de Catalanen."


Piqué zei verder dat zijn Catalaanse sympathieën wel degelijk te combineren zijn met het voetballen voor de Spaanse nationale ploeg. "Volgens mij kan ik gewoon doorgaan. Ik denk dat er velen in de selectie totaal niet akkoord zijn met wat er vandaag gebeurt, maar als de bondscoach of iemand anders een probleem met mij heeft, heb ik er geen moeite mee een stap opzij te zetten."

Ook Rafael Nadal "bezorgd en triest"

De incidenten van gisteren rond het referendum over Catalaanse onafhankelijkheid hebben ook op de Spaanse toptennisser Rafael Nadal een diepe indruk nagelaten. "Mijn hart heeft de hele dag gebloed", verklaarde de nummer één van de wereld vanuit Peking waar hij momenteel een toernooi afwerkt. "Ik heb zin om te wenen als ik zie dat een land, waar we geleerd hebben om samen te leven, zich in zo'n situatie bevindt", zei Nadal. "Dit is een triest moment. Ik heb verschillende delen van mijn leven in Catalonië doorgebracht en het verrast en betreurt me dat een maatschappij zo kan radicaliseren."

Eerder deze maand sprak Nadal, die afkomstig is van Mallorca, zijn hoop uit dat Catalonië zijn separatisme zou laten vallen. "Ik kan me geen Spanje zonder Catalonië inbeelden. Samen zijn we sterker dan alleen. Spanje is beter met Catalonië, en Catalonië beter met Spanje."

getty8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Schelfhout

  Binnenkort Catalaanse competitie kan Barcelona spelen tegen ploegen uit de segunda en tercera competitie zoals Gerona,Sabadell enz ..leuk (y)

 • Tom Van Calster

  Dus de spanjaarden hier blijven het normaal vinden dat de politie hun eigen landgenoten zonder enige uitlokking de grond inslaat. Mooi die democratie in Spanje.

 • Fizmo 1337

  Miguel Angel Nieto Dueñas: Barcelona betaalt zijn loon, niet de nationale ploeg. Hier en daar zal hij misschien wel eens een winstpremie krijgen maar 99 procent van zijn loon en inkomen zal van barcelona komen.

 • Raf Bleyen

  Viva catalonia

 • dieter soenen

  hypocriet speelt bij Barcelona en ook voor het Spaanse elftal kiezen man.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00