Georgiër redt leven van Zwitserse tegenstrever tijdens EK-kwalificatieduel

REUTERS
Zwitserland won haar EK-kwalificatiematch dan wel met 0-2, de grote held kwam uit het Georgische kamp. Toen Fabian Schär na een hard kopduel roerloos op de grond bleef liggen, snelde Jano Ananidze naar de verdediger om zijn tong uit de keel te halen en zo zijn bewusteloze tegenstrever van de verstikkingsdood te redden. 

In minuut 23 liep het fout voor Schär. De verdediger van Newcastle United botste bij een luchtduel met zijn hoofd op dat van tegenstander Jemal Tabidze en zakte in elkaar. De Georgiër Ananidze doorzag de penibele situatie en liep naar de Zwitser om diens tong uit zijn keel te halen en hem zo van de verstikkingsdood te redden. 

Na verzorging van de medische staf kwam Schär opnieuw bij bewustzijn, waarna hij zelfs de toestemming kreeg om opnieuw het veld op te gaan. Volgens sommigen onverantwoord, maar volgens de medische staf werden alle protocollen gevolgd. 

“Het ziet er vreselijk uit’’, zei Schär tegen de krant Blick, nadat hij op de beelden had gezien hoe hij in elkaar zakte. Een alerte Georgiër voorkwam dat de verdediger zijn tong inslikte. “Ik kan me daar niets meer van herinneren. Mijn hoofd bonkt nog steeds, ik heb pijn in mijn nek en een bult op mijn voorhoofd. Maar het was het waard”, zei Schär, die na rust beide doelpunten van zijn land in Tbilisi voorbereidde. 

REUTERS
REUTERS22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fabienne Proesmans

  Hoe dan ook een goede en sportieve reactie beste mens op het veld

 • Marie Vanakker

  Prachtig !!

 • willems michel

  Tong naar voren, tong naar achteren, maakt niet uit. Chapeau voor die Georgiër. Hier zouden in zo'n geval velen lopen gaan.

 • Frank Van Hevel

  Verder spelen na bewusteloos geweest te zijn. Totaal onverantwoord, protocol of geen protocol. Duidelijk dat protocol moet aangepast worden, na bewustzijnsverlies verplicht bezoek aan ziekenhuis.

 • jacques hillaert

  prachtige reactie van die man