Gentleman Ranieri: "Wil niet zeggen wie verantwoordelijk is voor mijn ontslag, ik ben een loyale man"

Eind februari werd Claudio Ranieri verrassend de deur gewezen bij Leicester City. Verrassend in die zin dat de bejubelde kampioenenmaker bij 'The Foxes' een goddelijke status had bereikt en onaantastbaar leek. Niks bleek echter minder waar. De charmante Italiaan werd op de straatstenen gezet en zijn C4 zindert anderhalve maand later nog steeds na. Opvallend is dat hij denkt te weten wie voor zijn ontslag gezorgd heeft, maar namen wil hij niet noemen.

Eén ding weigert Ranieri te geloven: dat de spelers achter zijn exit bij uittredend landskampioen Leicester zitten. "Ik kan niet geloven dat mijn spelers mij 'vermoord' hebben, nee, nee, nee, dat geloof ik echt niet. Misschien was het wel iemand achter mij die verantwoordelijk is. Ik had een klein probleempje vorig seizoen, maar toen wonnen we de titel. Misschien dat die mensen, nu we heel wat matchen verloren, een beetje meer pushten om mij weg te krijgen."    

Op het moment dat de bij de fans nog altijd geliefde manager werd ontslagen, hing Leicester City amper een puntje boven de degradatiezone. Intussen staat de ploeg van Jamie Vardy en Riyad Mahrez weer helemaal op de rails na vijf opeenvolgende competitiezeges onder het bewind van assistent Craig Shakespeare. Bovendien plaatsten de blauwhemden zich tussendoor ook nog eens voor de kwartfinales van de Champions League na een 2-0 zege in de terugmatch tegen Sevilla. "Ik hoor heel veel verhalen", zegt Claudio Ranieri. "Ik wil echter niet zeggen wie de persoon is die verantwoordelijk is voor mijn exit. Ik ben een loyale man. Wat ik te zeggen had, heb ik rechtstreeks tegen die persoon binnen de club gezegd."

De laatste match van de Italiaanse coach was de heenmatch tegen Sevilla, een 2-1 nederlaag. "Ik dacht dat die match een keerpunt was. Iedereen vocht voor elkaar en Jamie Vardy scoorde. Op de weg huiswaarts ontdekte ik echter dat ik ontslagen zou worden. Dat was een schok voor mij. En niet alleen voor mij, maar ook voor veel andere mensen." Opvallend is dat de ontslagen trainer van Leicester heel veel steun kreeg van collega's en fans en dat deed hem deugd: "Het was geweldig. Toen we de titel wonnen kreeg ik cadeautjes en kaartjes, wijnflessen en champagne. Toen ik mijn ontslag kreeg, stond mijn huis vol. Voor het geval ik geen tijd zou hebben om iedereen te bedanken, wil ik dat langs deze weg doen", klinkt het bij 'Sky Sports'. "Ik heb in Europa tal van prijzen gewonnen, maar een titel stond nog niet op mijn palmares. Ik werd drie keer tweede. Leicester en z'n fans zitten voor altijd in mijn hart."