Gekwelde Mourinho haalt nog eens uit na 0-0 tegen Hull: "Je snapt niets van voetbal"

BBC
José Mourinho heeft zich na het teleurstellende gelijkspel van Manchester United tegen Hull City (0-0) weer eens beklaagd over de arbitrage. Volgens de Portugese manager deed de scheidsrechter woensdagavond op Old Trafford, waar ManU aantrad zonder Marouane Fellaini, niets aan het tijdrekken van de tegenstander. "Dat kan ik Hull City niet verwijten, zij vechten tegen degradatie en elk punt is dan een bonus", zei Mourinho. "Maar als we 35 tot 40 minuten per helft hebben gevoetbald, is dat veel."

Rechtstreekse kritiek op de scheidsrechter uitte Mourinho niet. De 54-jarige Portugees weet maar al te goed dat hij dan weer een schorsing zou riskeren. Hij riep de Engelse pers wel op eens goed te kijken naar de arbitrale beslissingen. "Als ik er iets over zeg, word ik gestraft. Want voor mij gelden blijkbaar andere regels dan voor de andere managers. Jullie moeten niet aan mij vragen wat ik ervan vind, maar gewoon opschrijven wat je ziet."

Toen BBC-verslaggever Martin Fisher in een tv-interview vroeg wat de scheidsrechter had moeten doen, beende Mourinho boos weg. "Als je niets van voetbal snapt, moet je niet met een microfoon in je handen staan", beet hij de man nog toe.

Manchester United bleef door het gelijkspel steken op de zesde plaats na speeldag 23 in de Premier League. Stadsgenoot City, dat met een scorende De Bruyne bij West Ham won (0-4), telt als vijfde 4 punten meer. Alleen de top vier mag aantreden in de Champions League.

Photo News
EPA
Photo News
Photo News
Photo News