Gekste aanleiding tot penalty ooit? Wisselspeler houdt schot ex-speler Anderlecht binnen, ref wijst naar stip

De wisselspeler die de bal binnenhield.
Bundesliga De wisselspeler die de bal binnenhield.

Kan het nog gekker? In de Duitse tweede klasse kreeg Bochum een strafschop omdat een wisselspeler van Holstein Kiel aan de achterlijn de bal met de voet had aangeraakt nog voor het leer helemaal buiten was. Silvère Ganvoula, ex-Anderlecht, schoot naast waarna Michael Eberwein de bal in het spel hield. De Duitser kreeg een gele kaart onder de neus, na tussenkomst van de VAR wees de referee naar de stip.

De verbazing bij spelers, publiek én de commentatoren was enorm, maar Ganvoula kende geen medelijden en schoot de elfmeter binnen. Holstein Kiel hield er evenwel geen kater aan over en won de wedstrijd uiteindelijk nog met 2-1. “Dit is gek”, zei de commentator live op de Duitse tv. “Een van de meest bizarre momenten uit de geschiedenis van Bundesliga 2. De supporters zijn met verstomming geslagen.” 

De gekke fase
Bundesliga De gekke fase
Frank Molter/dpa
Frank Molter/dpa14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bevers

  Voetbal word wel heel belachelijk met al die absurde regels.

 • Benny Coomans

  als hij de bal binnen de lijnen aanraakt maakt hij deel uit van het spel en speelt zijn ploeg met 12 ipv 11, simpel toch.

 • Bart Van Brabant

  Da's nu het verschil tussen de letter van de wet en de geest van de wet. Dat krijg je als je geen rekening houdt met het waarom van bepaalde reglementen.

 • Herman Thys

  Je moet al van goeie huize zijn om het te begrijpen maar de conclusie is correct als je blz 20 en 60 aan mekaar puzzelt.

 • ringo van der pulst

  Hij had er in de eerste plaats moeten afblijven.