Geen kruid gewassen tegen Meunier en PSG: Franse topclub boekt met 12de zege op rij straf record

EPA
Paris Saint-Germain
PSG
Paris Saint-Germain PSG
2
1
Lille OSC LIL
LIL
Lille OSC
Paris Saint-Germain blijft de Franse Ligue 1 met straffe hand regeren. De landskampioen versloeg ook nummer twee Lille (2-1) en is na twaalf competitieduels nog zonder puntenverlies. 

Kylian Mbappé opende in de zeventigste minuut score. Hij bereidde veertien minuten later ook het tweede doelpunt van Neymar voor. Nicolas Pépé benutte in de 93ste minuut nog een strafschop voor Lille. PSG heeft nu al een voorsprong van elf punten op naaste belager Lille.

PSG vestigde een nieuw record. Nog nooit won een club de eerste twaalf competitieduels in de hoogste divisie van Frankrijk, Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Tottenham Hotspur sloot in het seizoen 1960/61 wel de eerste elf duels in de Premier League met winst af.

Photo News
AFP
Photo News
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Beullens

    Competitievervalsing op zijn best

  • Erwin Lauwens

    Ja, een beetje verder kunnen we lezen waarom. Daarenboven is het niveau van de Franse competitie nog lager dan de Belgische dus dik gestolen en overroepen record. Zo'n ploegen zouden ze onmiddellijk moet schrappen voor het behoud van de toekomst van het voetbal.