Geen kruid gewassen tegen Meunier en PSG: Franse topclub boekt met 12de zege op rij straf record

EPA
Paris Saint-Germain
PSG
Paris Saint-Germain PSG
2
1
Lille OSC LIL
LIL
Lille OSC
Paris Saint-Germain blijft de Franse Ligue 1 met straffe hand regeren. De landskampioen versloeg ook nummer twee Lille (2-1) en is na twaalf competitieduels nog zonder puntenverlies. 

Kylian Mbappé opende in de zeventigste minuut score. Hij bereidde veertien minuten later ook het tweede doelpunt van Neymar voor. Nicolas Pépé benutte in de 93ste minuut nog een strafschop voor Lille. PSG heeft nu al een voorsprong van elf punten op naaste belager Lille.

PSG vestigde een nieuw record. Nog nooit won een club de eerste twaalf competitieduels in de hoogste divisie van Frankrijk, Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Tottenham Hotspur sloot in het seizoen 1960/61 wel de eerste elf duels in de Premier League met winst af.

Photo News
AFP
Photo News
Photo News



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David Beullens

    Competitievervalsing op zijn best

  • Erwin Lauwens

    Ja, een beetje verder kunnen we lezen waarom. Daarenboven is het niveau van de Franse competitie nog lager dan de Belgische dus dik gestolen en overroepen record. Zo'n ploegen zouden ze onmiddellijk moet schrappen voor het behoud van de toekomst van het voetbal.